Perisoare Cu Ciorba
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Adicatalea imi iesira o tona de perisoare la putina zeama, dar asta se poate rezolva dupa ce se mai haleste, mai ales ca a iesit o zupa asa de concentrata, incat numai bine ii dau un clocot dupa ce se mai rasfira.
Iaca ce pusei la fiert: supa de porc afumat (beat mort carevasazica) de la congelator, avea si ala carne o gramada, un borcan de telina cu ardei, ceapa, praz, morcov, rosie.
Cand au fost fierte cat de cat, am pus si perisoarele, simple (carne tocata, ceapa, ou, pesmet, patrunjel, orez, sare, piper, boia).
Am acrit cu potroaca (zeama de varza pitzi) si am pus si leustean si asta e tot. Te scoala din bostanarie mai ceva decat clasica ciorba de potroace.
Nea Puiu, are si strelici, dar mici, mici.
In alta dezordine de idei, am fost sa iau d’ale casei, apa, pita, cum tocmai incheiasem smotrul si, cum la bucataria mea cenusie tot ce prind iau pe albastru, mi-am facut un cadouas, au multe modele si culori, un ghivecel de atarnat, 4 lei, floarea e separat, numai ghiveciul il luai. Si e tare simpatic, parerea mea.
Am pus mandarinele si o mini-lamaie la misto, nu cresc in ghivecel.
rororo (era sa imi cada azi in lacul inghetat tembela)