Pere În Vin
Sursa PERE ÎN VIN
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vinul fiert se poate transforma în desert dacă implicați și niște pere.
Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- 4 pere
- 500 ml de vin roșu
- 4 linguri de zahăr
- frișcă, înghețată (pentru decor)
- scorțișoară
Plan de lucru:
- fierbem vinul cu zahărul și scorțișoara (poza 2)
- curățăm perele și le tăiem în jumătate. Le scoatem sâmburii (poza 3)
- când vinul fierbe, scufundăm perele în el (poza 4). După 15 minute le scoatem (poza 5) și lăsăm vinul să fiarbă în continuare până când se transformă în sirop.
- perele se servesc cu înghețată, frișcă și sirop de vin. Poftă bună! (pozele 6 și 7)
Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: C4. Creme&Souffle-uri