contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pere In Tuica

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


...care in final au fost scaldate in ceva mai putin alcoolizat si mai rafinat (v-ati prins ca nu suport de nici o culoare tuica?! :P) ...in lichiorul meu de pere, din care am folosit o parte la savurosul tort de pere :)
Voi insa, daca nu aveti nici un dinte impotriva tuicii :P ...o puteti folosi cu (mare) succes!
...sau chiar vodca ori palinca...
E un "borcan" incredibil de usor de realizat, de al carui continut ne vom bucura din plin la iarna...cand am de gand sa folosesc aromatele pere pe post de "tarie" intr-o, de exemplu, salata de fructe exotica ;)
...sau chiar servite imediat, cu sos de ciocolata!!! (varianta asta-mi place muuuult, hi, hi...)


Mod preparare:
Spalati si stergeti perele, apoi intepati-le in cateva locuri cu ajutorul unei tepuse de lemn/scobitoare:

Aranjati perele in borcanul sterilizat:


...pregatiti "taria" :))
Eu cu ocazia asta mi-am luat ramas-bun de la lichiorul meu de pere...caci n-a mai ramas nici o picatura din el...

Turnati, deci, lichiorul de pere sau tuica deasupra fructelor:


Adaugati zaharul si batonul de vanilie...

...si sigilati:

Pastrati intr-un loc racoros, intunecos, timp de 3-4 luni:

In primele saptamani agitati borcanul o data la cateva zile pentru a dizolva zaharul:

\
Borcanul meu nu are nici o luna...dar deja ma mananca degetele sa il deschid :))

Stiu ca va fi bun tare...fiindca am tot gustat din el pana sa-l inchid :))))))



Reteta recomandata de savalaura.blogspot.com