Pere In Tuica
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
...care in final au fost scaldate in ceva mai putin alcoolizat si mai rafinat (v-ati prins ca nu suport de nici o culoare tuica?! :P) ...in lichiorul meu de pere, din care am folosit o parte la savurosul tort de pere :)
Voi insa, daca nu aveti nici un dinte impotriva tuicii :P ...o puteti folosi cu (mare) succes!
...sau chiar vodca ori palinca...
E un "borcan" incredibil de usor de realizat, de al carui continut ne vom bucura din plin la iarna...cand am de gand sa folosesc aromatele pere pe post de "tarie" intr-o, de exemplu, salata de fructe exotica ;)
...sau chiar servite imediat, cu sos de ciocolata!!! (varianta asta-mi place muuuult, hi, hi...)
Mod preparare:
Spalati si stergeti perele, apoi intepati-le in cateva locuri cu ajutorul unei tepuse de lemn/scobitoare:
Aranjati perele in borcanul sterilizat:
...pregatiti "taria" :))
Eu cu ocazia asta mi-am luat ramas-bun de la lichiorul meu de pere...caci n-a mai ramas nici o picatura din el...
Turnati, deci, lichiorul de pere sau tuica deasupra fructelor:
Adaugati zaharul si batonul de vanilie...
...si sigilati:
Pastrati intr-un loc racoros, intunecos, timp de 3-4 luni:
In primele saptamani agitati borcanul o data la cateva zile pentru a dizolva zaharul:
\
Borcanul meu nu are nici o luna...dar deja ma mananca degetele sa il deschid :))
Stiu ca va fi bun tare...fiindca am tot gustat din el pana sa-l inchid :))))))
Reteta recomandata de savalaura.blogspot.com