contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pere In Lava De Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Un desert minunat.L-am facut pentru nasul nostru de cununie cu ocazia zilei de nastere si a fost foarte apreciat atat de invitati cat si de sarbatorit.
Blat
-300 ml vin rosu sec
-400 g frisca
-200 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-5 oua
-375 g faina
-50 g cacao
-1 plic praf de copt
Umplutura
-8 pere mici
-sucul de la 2 lamai
-100 g prune uscate
-75 g nuci tocate grosier
-3 linguri miere
-aroma de vanilie de Bourbon
-1 lingura coaja de portocala rasa
Mod de preparare
1.Se fierbe vinul pana isi reduce volumul la 50 ml.Se bate frisca impreuna cu zahar tos, coaja de lamaie si zahar vanilat.Se inglobeaza pe rand ouale, urmate de faina amestecata cu praf de copt si cacao.Ultimul se inglobeaza vinul.
2.Se incinge cuptorul la 200 C.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.Se aseaza aluatul in forma si se niveleaza.
3.Se decojesc perele, dar nu se indeparteaza coditele.Se aseaza imediat in apa rece cu suc de lamaie.Se curata de cotoare de jos cu ajutorul unui instrument pentru bile mici sau al unuia de portionat inghetata.Se lasa sa se scurga si se umplu fiecare cu prune uscate.Se infing perele in aluat si se presara cu nuca.Se coace 60 de minute.In ultimele 10 se acopera cu hartie de copt sau folie de aluminiu.
4.Se lasa sa se raceasca prajitura in forma.Se da la fiert mierea cu coaja de portocala si aroma de vanilie.Se unge prajitura cu acest amestec si se taie bucati.Se serveste cu frisca sau smantana dulce.

comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com