contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pere în Caramel De Chianti Si Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Azi avem pofta de ceva dulce,si cum ma chinuia talentul,am început a cotrobai prin frigider,camara si bucatarie.Perele de pe masa mi-au facut cu ochiul,asa ca le-am spalat si curatat.Initial vroiam sa caramelizez felii de pere si sa le servesc cu înghetata de vanilie.Dar dupa ce le-am vazut asa golase,cît erau de frumusele,m-am hotarît sa le las întregi.Nici caramelul nu mai mi-era de-ajuns.Le vroiam mai aromate,parfumate,deochiate,elegante...asa ca am despicat o pastaie de vanilie si  m-am dat la sticla de Chianti.Nuuuu,nu am baut-o,ci am caramelizat vinul :D Rezultatul!Delicios!




Ingrediente:

  • 3 pere ,curatate de coaja
  • 3-4 linguri generoase de zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150-200 ml vin rosu(Chianti)


Spalam si curatam perele de coaja.Codita o pastram pentru estetica.
Le asezam într-un vas micut pe pat de zahar.Despicam pastaia de vanilie,
si scoatem maduva cu ajutorul unei lame de cutit.Atît pastaia cît si maduva,
le adaugam în vasul cu pere si zahar.

Turnam si vinul.Pentru început,am adaugat 150 ml.
Pentru ca textura perelor era înca ferma,dupa 10 minute de fiert,
iar vinul caramelizat avea deja consistenta potrivita,am mai adaugat 50 ml de vin,
am acoperit vasul si am mai lasat sa traga un clocot de 7-8 minute.
În timp ce "vraja" clocotea usor,am tot întors perele pe toate partile.


Rezultatul?O dulcegarie fantastic de aromata si parfumata,care unge sufletul!
Nu ne-a mai trebuit nici înghetata.Ar merge foarte bine si alaturi de un piscot,pandispan simplu sau stropit cu ciocolata amaruie.


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com