Pere In Aluat
Sursa Pere in aluat
articol scris de truedelights blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am gasit reteta intr-un numar mai vechi al revistei “Femeia de azi”. Mi s-a parut o idee buna, asa ca am testat-o….si nu am regretat!
AVEM NEVOIE DE:
- 2 pere
- 2 oua
- 4-5 linguri faina
- 100 ml vin alb
- 2 linguri zahar
- un praf de sare
- scortisoara
- pesmet
- 100 g alune nesarate
CUM PROCEDAM:
Taiem perele in felii mai groase si
indepartam partea din mijolc ,cu
ajutorul unui cutit,
apoi le presaram cu scortisoara.
Batem ouale cu faina, sare, zahar
si adaugam vinul.Trebuie sa
obtinem un aluat ca de clatite.
Dam perele prin pesmet, prin aluat
apoi iar prin pesmet.
La final le trecem si prin alunele
macinate mai mare.
Prajim rondelele in ulei incins.
Le scoatem pe hartie absorbanta.
Le putem servi calde sau reci, sunt la fel de bune!