Pere In Aluat De Foietaj
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Simpatica prezentarea este? :)
*4 pere nu foarte coapte, curatate de coaja (am folosit instrumentul pt curatat morcovi sa fie coaja cat de subtire si sa pastrez forma perelor intacta) si cotor (patrundem prin baza)
*1L apa
*2 cups zahar
*1/2 cup miere
*arome dupa gust: scortisoara, cuisoare etc
*suc de la o jumatate de lamaie
*200g aluat foietat gata preparat taiat fasii de 8mm latime
- apa cu zaharul, miere, sucul de lamaie si aromele se amesteca si se pun la fiert
- cand da in clocot se da focul incet si se adauga perele
- perele se fierb (foc mic) pana ce cutitul intra cu usurinta-n ele (la mine a durat 40 de minute)
- se scot perele din lichid si se lasa la racit
- din lichidul in care in care au fiert se pastreaza cca 250-300ml, lichid care se va mai lasa pe foc pana capata consistenta unui sirop
- cand perele s-au racit, le umezim putin cu siropul care s-a scurs in farfurie si bobinam fasiile de aluat de foietaj in jurul lor, incepand de jos in sus
- capatul fiecarei fasii se ascunde in aluat
- se coc in cuptorul incins in prealabil la 410F pana se rumeneste aluatul, in jur de 30 de minute insa nu am cronometrat f exact :)
- perele se servesc stropite cu siropul cu miere si o lingura de inghetata de vanilie sa le tina de urat
* taina:
1. daca incercati reteta, v-as sugera sa taiati putin din baza, in asa fel incat para sa stea drept fara efort. :)
2, puteti proteja coditele perelor daca le infasurati in folie de aluminiu
Sursa