Pere Cu Zahar Si Otet
Sursa Pere cu zahar si otet
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1,5 kg pere tari
1/2 l apa
1/2 l otet din vin
300 g zahar
o lamaie
4 foi de dafin
2 lingurite boabe de mustar
o lingurita scortisoara
Aceata reteta poate fi servita si de persoanele care au restrictie la sare.
1,5 kg pere tari
1/2 l apa
1/2 l otet din vin
300 g zahar
o lamaie
4 foi de dafin
2 lingurite boabe de mustar
o lingurita scortisoara
Aceata reteta poate fi servita si de persoanele care au restrictie la sare.
Mod de preparare:
Perele se spala f bine,se scobesc de seminte si se taie in lungime , in 8 felii(in functie de marime).
Se fierbe apa cu zaharul,otetul si lamaia taiata cubulete.Se adauga condimentele si se fierbe pana la topirea zaharului.
Se aseaza feliile de pre in borcane,se toarna peste ele siropul strecurat si imediat se leaga sau se capseaza.
Se sterilizeaza la bain marie,timp de 20 de minute.Se lasa sa se raceasca in aceeasi cratita pana a doua zi.La fiert borcanele se invelesc in hartii.
Se obtine astfel un desert cu un gust deosebit,dar poate fi servit si la diiferite fripturi sau carne inabusita.
Si prunele se pot prepara in acelasi mod .