contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pere Cu Sos De Ciocolată

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pe căldura asta nici nu îndrăznesc să dau drumul la cuptor!
Pentru desert am făcut ceva rapid care nu necesită prea mult foc.
Pere cu sos de ciocolată.
Ai nevoie de:
2 pere
2 căni cu apă
5 linguri cu zahăr
coaja și sucul de la 1 lămâie mai mică
Pentru sosul de ciocolată:
50 gr ciocolată amăruie
2 linguri zahăr pudră
4 linguri smântână dulce
1 lingură cacao îndulcită
Mod de preparare:
Am folosit pere din soiul bosc. Din acelea cu coaja subțire, maro și mai tare ca la alte soiuri.
Am curățat perele de coajă lăsându-le codițele apoi le-am dat cu suc de lămție să nu oxideze. Într-un vas mic și înalt am pus apa ,zahărul sucul de lămâie și coaja dată pe răzătoare.Am ras coaja subțire, doar cea galbenă direct în oală.
Am pus la fiert apa și când a început să fiarbă am pus perele cu codița în sus. Le-am fiert la foc mic până când o scobitoare a intrat ușor în pară.Cam 10 minute. Le-am scos din apă și le-am lăsat să se răcească pe un grătar, astfel se scurg și de apă. Au un miros fantastic și rezistă la fiert, adică nu se înmoaie.
Am început să fac sosul de ciocolată. Într-o oală mică cu fundul gros am pus ciocolata bucățele, smântâna, zahărul și cacaua. Le-am pus pe foc doar câteva secune apoi am amestecat până la topirea ciocolatei și omogenizarea sosului.
Puneți para pe o farfurie, turnați sos de ciocolată peste ea și serviți-o cu o cupă de înghețată.
Este bun și răcoros!
Poftă bună!

Articol recomandat de danagaby.blogspot.com