Pere Cu Gorgonzola, Nuci Si Miere
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pentru o portie:
- 1 para, spalata, taiata în patru, îndepartat casuta de seminte
- 1 lingurita zahar brun
- 50-60 g gorgonzola dolce
- 3 nuci, miezul
- 2 felioare pîine alba (faina de spelta)
- 1 lingurita ulei de masline presat la rece
- 1 lingurita miere (flori de pomi fructiferi. O miere superba!)
- 1 lingura zeama de lamîie, pentru a împiedica oxidarea rapida a perelor
Feliile de para le-am stropit imediat cu zeama de lamîie, apoi le-am presarat cu zahar brun, pe partile taiate.
Am pensulat tigaia cu o lingurita de ulei de masline, am încins-o putin si am adaugat cele doua felioare de pîine în mijloc, perele în margine, iar miezurile de nuci lînga pere. Direct lînga sursa caramelizatoare. Pe masura ce perele se caramelizeaza, lasa putina zeama caramelizata pe care o prind nucile. Ar fi pacat sa ramîna savoarea în tigaie. Se scot pe masura ce se rumenesc. Se repartizeaza direct pe farfuria în care se va servi. Pîinea e gata prima. Nu o lasati sa se maroneasca. Evitati deshidratarea agresiva. Pe alocuri aurita, este suficient. Nucile, sînt si ele caramelizate rapid, le asezati pe lînga pîine. În final se maronesc si perele usor, le asezati pe ele, pe unde aveti loc. Gorgonzola o taiati în 2-3 cubulete, o asezati peste pîine si stropiti totul cu un firicel subtire de miere si serviti cu maaare pofta!