contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pere Cu Gorgonzola, Nuci Si Miere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu pot decît sa va spun, încercati-le! Neaparat! Pere ferme, dar zemoase si parfumate, miere aromata, gorgonzola - bucatica de picantete si pîinea prajita în doi stropi de ulei de masline... toate împreuna o savoare de zile mari! Poate fi un mic dejun pe cinste, sau o gustare... asa printre mese, la fel de bine poate fi si "un fel" care înlocuieste desertul, sau chiar în capul meniului ca aperitiv! De ce nu?! :D Reteta de unde m-am inspirat, o gasiti pe blogul - Simplu si bun-


Ingrediente pentru o portie:
  • 1 para, spalata, taiata în patru, îndepartat casuta de seminte
  • 1 lingurita zahar brun
  • 50-60 g gorgonzola dolce
  • 3 nuci, miezul
  • 2 felioare pîine alba (faina de spelta)
  • 1 lingurita ulei de masline presat la rece
  • 1 lingurita miere (flori de pomi fructiferi. O miere superba!)
  • 1 lingura zeama de lamîie, pentru a împiedica oxidarea rapida a perelor


 
Pentru ca am facut doar o portie de proba, am preparat totul deodata într-o tigaie încapatoare.
Feliile de para le-am stropit imediat cu zeama de lamîie, apoi le-am presarat cu zahar brun, pe partile taiate.


Am pensulat tigaia cu o lingurita de ulei de masline, am încins-o putin si am adaugat cele doua felioare de pîine în mijloc, perele în margine, iar miezurile de nuci lînga pere. Direct lînga sursa caramelizatoare. Pe masura ce perele se caramelizeaza, lasa putina zeama caramelizata pe care o prind nucile. Ar fi pacat sa ramîna savoarea în tigaie. Se scot pe masura ce se rumenesc. Se repartizeaza direct pe farfuria în care se va servi. Pîinea e gata prima. Nu o lasati sa se maroneasca. Evitati deshidratarea agresiva. Pe alocuri aurita, este suficient. Nucile, sînt si ele caramelizate rapid, le asezati pe lînga pîine. În final se maronesc si perele usor, le asezati pe ele, pe unde aveti loc. Gorgonzola o taiati în 2-3 cubulete, o asezati peste pîine si stropiti totul cu un firicel subtire de miere si serviti cu maaare pofta!