contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pepitas Si Un Sambure De Petrecere

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dupa cum stiti, se apropie Sfantul Andrei, moment de mare sarbatoare si bucurie pentru toti Ardeii si Andrelele din Romania, marcat printr-o cruce cu rosu in calendarul crestin-ortodox de pe iPhone :P Puse pe fapte mari si mancat mult, doua astfel de Andrele s-au reunit la nivel inalt, inconjurate de feluri de mancare delicioase si invitati alesi pe spranceana, calitatea principala pentru selectie fiind apetitul masiv si rezistenta stomacala demonstrata.

Andreaua evidenta din poveste sunt eu; invitata misterioasa a fost nimeni alta decat Andreea de la Taste Bazaar, cu tot cu hubby si mancare arabeasca la pachet (asa da, asa da!). Bai, am mancat ca spartii, ca spartii, pana ne-am rostogolit pe covoare, canapele si alte instrumente ajutatoare, ca niste gravidute in luna a noua gata sa livreze.

Andruta a adus asa: hummus cu seminte de pin (peste care eu am aruncat un za’atar ascuns strategic in dulap), salata tabbouleh, crema de branza cu ceapa verde, lipii, ras afour, doua siroape senzationale facute de mama ei – de brad si trandafir – si un cozonacel raw de l-a dat pe spate pe Adi, cu tot cu scaun! Senzatia senzationala a evenimentului a fost insa painea cu pesto si rosii uscate…are fata asta niste maini si o inspiratie… Eu am prestat un guacamole cu nachos (un avocado a facut firma de ras prin prezenta sa necoapta), pepitas, mini tartele cu tapenada de masline negre, grisine cu gris de-ale Laurei, ice-tea cu portocale si menta, un gratin de cartofi cu rozmarin (reteta e pe vine), tort de ciocolata si migdale si, evident, cupcakes cu fructe de padure. Pe ultima suta de metri, ingrozita ca mancarea nu va fi de ajuns (!?!?), am bagat si un tian de legume la cuptor.

Sa ne scuzati de poze: am fost prea concentrati pe digestie ca sa ne mai arda de altceva; de asemenea, cozonacelul raw, gratinul, tianul si ras afour-ul nu au apucat sa vada lumina blitzului, intrucat eram prea preocupati cu … mana si gura individuala, aflate in continua miscare de la si inspre mancare.

Dupa aceasta mega-introducere, va las cu reteta nemaipomenitelor pepitas, succesul oricarei chermeze reusite. Se fac in fix 2 minute, se servesc calde si sunt o senzatie. Daca-mi aratati un musafir care le gusta si nu-i plac, io-l mananc pe loc. Poza-i naspa, gustul lung.

Ingrediente

250 g seminte de floarea soarelui, decojite

4 catei de usturoi, zdrobiti

chilli uscat, taiat maruntel

1 praf de sare, dupa gust

1/2 lingurita de zahar

1. Intr-o tigaie non-aderenta prajim usor semintele pana se rumenesc vag si incep sa pocneasca.

2. Adaugam usturoiul si mai lasam 1-2 minute, amestecand usor cu o lingura de lemn. Inglobam si chilli-ul si sarea, mai amestecam putin si dam deoparte.

3. Presaram si zaharul si amestecam bine.

Se servesc calde, insa avertizati-va musafirii: daca nimeresc vreo bucata de chilli e posibil sa va zboare de pe scaune fara prea multe explicatii! In rest, voie buna!

Love and chilli,

Andie

PS Vreau sa-i multumesc inca o data Andreei si lui Madalin pentru o zi si o prezenta minunate. Va astept oricand sa repetam festinul!