contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pepene Galben Cu Sos Caramel Si Inghetata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aveam aseara un pepene galben in camara, care l-am curata si taiat in cubulete. M-am tot gandit ce sa fac cu el si mi-am adus aminte ca am cititi undeva ca e bun pe grill (adica taiat in doua, copt pe grill) apoi umplut cu caramel si cate o cupa de inghetata de vanilie.

Pentru ca al meu era deja cubulete, am improvizat.Am pus bucatile de pepene in boluri de portelan. Apoi am facut sosuld e caramel.

Sosul de caramel e de fapt zahar caramelizat intr-o tigaie, apoi turnat peste bucatile de pepene. Iar inghetata e simplu de facut acasa. In cazul in care nu ati facut-o acasa, orice inghetata de vanile sau orice alt fel de inghetata va fi just fine.

Aveti nevoie de:

  • un pepene galben taiat cubulete nu prea mici asezat in farfurioare individuale in care doriti sa serviti desertul
  • 1 cana zahar
  • 6 linguri unt
  • 1/2 cana de smantana neindulcita (ex Gran Cucina)
  • inghetata de vanilie

1. Intr-o oala inalta cu coada, se pune zaharul la topit. E preferabil sa aveti toate ingredientele la indemana, deoarece procesul de a face sosul caramel este unul foarte rapid.

2. Cand zaharul este topit, fara a se arde, adaugati untul si amestecati bine cu o lingura de lemn.

3. Cand s-a integrat complet untul luati de pe foc. Apoi incepeti sa adaugati incet smantana neindulcita, amestecand continuu.

Turnati sosul astfel obtinut intr-un borcan sau un vas de portelan sau in cazul nostru, direct pe bucatile de pepene galben.

Apoi adaugati o cupa de inghetata si serviti. Sosul caramel se pastraza in frigider pana la 2 saptamani. Incalziti-l inainte de a-l utiliza.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com