Pepene Galben Cu Sos Caramel Si Inghetata
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Aveam aseara un pepene galben in camara, care l-am curata si taiat in cubulete. M-am tot gandit ce sa fac cu el si mi-am adus aminte ca am cititi undeva ca e bun pe grill (adica taiat in doua, copt pe grill) apoi umplut cu caramel si cate o cupa de inghetata de vanilie.
Pentru ca al meu era deja cubulete, am improvizat.Am pus bucatile de pepene in boluri de portelan. Apoi am facut sosuld e caramel.
Sosul de caramel e de fapt zahar caramelizat intr-o tigaie, apoi turnat peste bucatile de pepene. Iar inghetata e simplu de facut acasa. In cazul in care nu ati facut-o acasa, orice inghetata de vanile sau orice alt fel de inghetata va fi just fine.
Aveti nevoie de:
- un pepene galben taiat cubulete nu prea mici asezat in farfurioare individuale in care doriti sa serviti desertul
- 1 cana zahar
- 6 linguri unt
- 1/2 cana de smantana neindulcita (ex Gran Cucina)
- inghetata de vanilie
1. Intr-o oala inalta cu coada, se pune zaharul la topit. E preferabil sa aveti toate ingredientele la indemana, deoarece procesul de a face sosul caramel este unul foarte rapid.
2. Cand zaharul este topit, fara a se arde, adaugati untul si amestecati bine cu o lingura de lemn.
3. Cand s-a integrat complet untul luati de pe foc. Apoi incepeti sa adaugati incet smantana neindulcita, amestecand continuu.
Turnati sosul astfel obtinut intr-un borcan sau un vas de portelan sau in cazul nostru, direct pe bucatile de pepene galben.
Apoi adaugati o cupa de inghetata si serviti. Sosul caramel se pastraza in frigider pana la 2 saptamani. Incalziti-l inainte de a-l utiliza.
POFTA BUNA!!!