contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pentru Cafegii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bai, daca celor cu cafeaua le zice cafegii, cum le spune celor care nu lasa nici o masa fara ceai? Ceaigii? Ceaiari?

E, in asteptare, imi deschisei si eu mailul, ca nu prea ma macina grija, vin tot felul de anunturi si nu stiu ce chestii de pe feisbuci unde, dupa cum stiti, nu imi servesc nici cafeaua nici ceaiul.

Nu sunt nici mare fan al bauturilor astora dar mi-a venit un anunt pe mail de la Auchan. Targul de cafea si ceaiuri se anunta interesant, incepe de azi, aveti si comunicatul de presa.

Cum Auchanul imi sta in drum, poate apuc sa ma duc sa fac si niste poze, azi, maine, sa vedem cat se lungeste pomelnicul zilele astea.

Amu banuiesc eu ca nu am mare lucru de cumparat, fiind deja cam clar ce se bea la noi in casa, anume filtru facut de cu seara unii (respectiv eu din an in pastele cailor) si ness cu Cola altii, vizitatorii, ca eu inca tin la rinichii mei.

Slide1

Cafeaua e in general Lavazza, ca din aia primim, amestecata cu din aia proaspat macinata, fara zahar. Mie, personal, imi place cand mai ies sa beau cate un Frappe, rar si ala, mai ales ca nu peste tot il fac bun.

Cat despre ceai, aici sunt la extreme, in casa nu se bea, doar ce am mai primit (in poza este setul de degetare pentru ceai primite cadou de la domnul si doamna Gladiatorum).

Ceaiurile primite sunt in general amestecuri exotice in care dau sa le termin, ca de cand nexam bere, ii dau cu ceai, nu am nimica, dar e setea mare. Si suc de portocale consum, dar costa mult, ca le storc eu cu storcatorul personal, sa ma pupe aia care scriu pe cutie ca e 100% suc de portocala, canci, din 5 portocale babane, adica mari, nu scot nici un litru, de fapt asta se reflecta si in pretul freciului de portocale din baruri unde un pahar de 250ml variaza intre 10 si 13 lei.

Insa favorit, adica il beau in loc de apa, este un ceai made in China, de iasomie, se gaseste cu multa bafta si ascuns bine in ambalaje neestetice pe ultimul raft de jos de la Real, la ceaiuri.

In caz de stejar extrema urgenta mai am si ceai de menta, Clever, de la Billa, o, da, atat de ieftin si atat de bun, e asa de aromat ca merge pus si in mancare.

Si, mai nou, am gasit si ceai de galbenele de la Plafar, mai scump, dar de calitate, m cam enerveaza ca nu e la plic si trebuie sa folosesc scula aia metalica, ma obosesc atatea accesorii.

Am vazut in retelele de supermarketuri niste ceaiuri care sigur dau bine la obraz subtire, nu e cazul meu, ambalate de zici ca sunt parfumuri scumpe, cu te miri ce, moda difera de la o zi la alta si de la un anotimp la altul, preturile insa sunt stabile, adica mari, sa dau pe o cutie de ceai cat pe o sticla de whiskey mi se pare blasfemie. E drept ca si arata bine in cutiile alea de tabla, care mai tematice, care mai cu tablouri, care vintage, fas partz, pot sa imi fac si eu cutii si sa pun in ele ceai ieftin.

Oricum ceaiul nu il beau ca in aranjamentul de mai jos, dar daca mi s-a ocupat bucataria ma prostesc si eu cu degetarele alea, mai am un set adus din Singapore, sunt din portelan asa de fin ca am impresia ca o sa se sparga numai daca ma uit la ele.

Slide2

Am vazut o emisiune la TV cu ce se serveste clasic la 5 O’Clock, ma rog, diverse chestii printre care si sandwch-uri cu castravete. Adica pita de la care musai se taie coaja DUPA ce s-a facut sandwichul, in care se pun castraveti.

Care e spilul? Unu la mana, de ce sa tai coaja, doi, de ce dupa ce am facut sandwichul, trei, de ce cu castravete? E ceva care imi scapa, se potriveste castravetele cu ceaiul ala cu lapte? Ma dumireste si pe mine cineva? Nu? Multumesc :D

Ideea e ca vreau sa ma duc o fuga in Auchan sa vaz manifestarea macar de curiozitate, mai nou tot ce e asociat cu ceai, cafenele, chestii, socoteli, au un iz trandy, se imbraca in haine scumpe, se serveste cu mai multe accesorii decat isi cumpara Freddy Mercury din sex shop, zahar candel pe scobitoare, miere de maciuci albaneze in tava portoricana, imagini din Machupichu dispuse artistic si, daca se poate, ceva tablouri sau mazgaleli pe pereti in stilul greu inteles al sprijinitorilor de cafenele care se numesc artisti (ii recunoasteti dupa fular, li se mai zice, inca si hipsteri).

Nu sunt cu trendul (inca) dar ceai beau, ce sa fac, sfatul medicului. Am uitat sa spun ca in afara de iasomie (muica nene ce curatenie face in rinichi, imi trebuie buda portabila sau pampersi, sa pot bea oricat ceai fara sa ma ridic de la masa), menta (cazuri grave si rare), galbenele (cica face bine la pateu), mai detin cadourile alea, gen 1001 de nopt, ceai cu coji de portocale sau mai stiu ce, alb cu caramel, blabla si, bonus, unele medicinale verificate de mine in putinii ani cu care umbresc o parte din planeta: sovarf (dureri de stomac si tuse, pe verificate), matase de porumb (rinichi, asta de la medicul alui batrn de cand facea pietre si nisip mai mereu, a scapat) si cred ca astea ar fi. Poate in curand o sa incerc si ceva cu goji, ca nu mai e la moda, se gaseste pe toate drumurile.

Apropos, ca sa mai schimb gusturile am indulcit ceaiul nu numai cu miere (mai am de pin, salcam, naiba sa le ia ca nici mierea nu imi place) si zahar brun ci si cu bomboane neumplute, cu caramel si lapte :D Bun.

rororo