Pennete Alla Mediterranea
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cam de multisor, nu am postat o reteta de paste. Si cum soata mi-a cumparat philadelphia cu ton, trebuia sa fac ceva cu brinzica, nu ?! O cautare rapida pe internet si philadelphia, mi-a oferit imediat reteta ideala.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 400 g de paste pennette
- 150 g brinza philadelphia cu ton
- 250 g rosioare de tip datterino (merg si rosiile cherry)
- 100 g de masline negre fara simbure
- 30 g capperi
- o legatura mica de patrunjel
- un catel de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- ulei de masline
Intre timp, fierbem pasta al dente. In tigaia de prajit peste rosii, adaugam capperele si maslinele. eliminam usturoiul, presaram un pic de sare si un pic de piper macinat, adaugam pastele cu un pic din apa in care au fiert, vreo doua linguri nu prea multa, pentru ca oricum mai ramine apa in gaurele din pasta. Acum adaugam brinza philadelphia si cu ajutorul a doua linguri din lemn, amestecam bine toate ingredientele.
Asezam pe platoul in care le vom purta la masa, presaram patrunjel taiat marunt si... servim...
Sa va povestesc ce gust are ?! Nu... lasati doar imaginatia sa va gidile papilele gustative si sa simtiti gustul pestelui ton, ca daca zic tonului, va ginditi la muzica...
Pofta buna, va doresc !!!