contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pennete Alla Mediterranea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cam de multisor, nu am postat o reteta de paste. Si cum soata mi-a cumparat philadelphia cu ton, trebuia sa fac ceva cu brinzica, nu ?! O cautare rapida pe internet si philadelphia, mi-a oferit imediat reteta ideala. 
Ingrediente pentru 4 persoane: 
  • 400 g de paste pennette
  • 150 g brinza philadelphia cu ton
  • 250 g rosioare de tip datterino (merg si rosiile cherry)
  • 100 g de masline negre fara simbure
  • 30 g capperi 
  • o legatura mica de patrunjel
  • un catel de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei de masline
Daca folosi capperi conservati in sare, intii ii spalam bine sub jetul de apa (ai mei au fost in otet si doar i-am clatit). Curatim usturoiul si-l prajim in ulei asa intreg, fara a fi taiat, adaugam rosiile spalate si taiate in doua (eu in patru ca erau marisoare) si la foc mare le condim rapid, dar nu lasam foarte mult pe foc. 
Intre timp, fierbem pasta al dente. In tigaia de prajit peste rosii, adaugam capperele si maslinele. eliminam usturoiul, presaram un pic de sare si un pic de piper macinat, adaugam pastele cu un pic din apa in care au fiert, vreo doua linguri nu prea multa, pentru ca oricum mai ramine apa in gaurele din pasta. Acum adaugam brinza philadelphia si cu ajutorul a doua linguri din lemn, amestecam bine toate ingredientele. 
Asezam pe platoul in care le vom purta la masa, presaram patrunjel taiat marunt si... servim...
Sa va povestesc ce gust are ?! Nu... lasati doar imaginatia sa va gidile papilele gustative si sa simtiti gustul pestelui ton, ca daca zic tonului, va ginditi la muzica... 
Pofta buna, va doresc !!!