contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Penne Tricolore Cu Parmezan, Sunca Si Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Se intampla de multe ori sa gasesc pe pungile de paste sau pe ambalaje in general, retete de mancare care se fac cu produsul din ambalaj. Intotdeauna am crezut ca sunt niste prostii, asa un fel de plus de reclama. Aseara am realizat ca totusi e ceva de capul lor. Am cumparat zilele trecute o smantana pentru gatit de la Dorna (aia era la nivelul ochilor pe raft, in magazin) si am gasit pe cutie o reteta. Aseara am zis sa o incerc, ca vroiam niste paste rapide si usoare. Iata ce mi-a trebuit pentru reteta respectiva:
1 punga de paste din grau dur (eu am avut penne in trei culori)
2 cutii de smantana pentru gatit (una cu 15% si una cu 25% de grasime)
300 g sunca afumata
2-3 catei de usturoi
100 g parmezan ras
100 g unt
sare (dupa gust)
Am fiert pastele al dente. Am taiat sunca in fasii subtiri si am calit-o in unt, apoi am pus si usturoiul taiat feliute.

Am adaugat smantana si apoi parmezanul.

Cand pastele au fost fierte, le-am aruncat fierbinti peste sosul care inca era pe foc. Le-am lasat impreuna inca 1 minut, potrivindu-le de sare.

S-au facut in 10-12 minute. Au fost bune, cu gust de parmezan completat de smantana.