Penne Rigate Cu Sos De Galbiori Si Ulei Cu Trufe
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-un pachet de ciuperci galbiori uscate (sau proaspete daca aveti acces la asa ceva)
-400 g penne rigate sau ce tip de paste fainoase doriti
-50 ml coniac
-o ceapa mica,taiata marunt
-2-3 catei de usturoi zdrobiti
-250 ml smantana de gatit
-sare,piper
-o lingura ulei de masline aromat cu trufe
-10 frunze de busuioc verde
-o legatura de patrunjel
MOD DE PREPARARE :
1.Se hidrateaza ciupercile,conform indicatiilor de pe pachet.Pastrati apa in care le-ati hidratat,pentru ca e aromata si buna.O parte o vom folosi la sos,restul se poate folosi la supa,ciorba sau alta mancare.
2.Se caleste usor ceapa si usturoiul zdrobit, in ulei de masline, se adauga galbiorii,se calesc si ei un minut,apoi se adauga coniacul, se lasa sa se evapore alcoolul, se adauga o ceasca din apa in care ati hidratat ciupercile si se lasa la fiert usor impreuna timp de 10-15 minute.
3.Cand ciupercile sunt fierte se adauga smantana, se potriveste gustul de sare si piper,se adauga o lingurita din uleiul trufat si se fierbe usor in continuare,pana se leaga sosul.
4.Dupa ce inchidem focul adaugam patrunjelul si frunzele de busuioc tocate apoi mai adaugam o lingura de ulei de masline cu aroma de trufe.
5.Fierbem pastele conforma indicatiilor de pe ambalaj
6.Mancam pastele cu pofta , cu sos de ciuperci deasupra si frunze de busuioc proaspat
Pofta buna!