Penne Milaneze
Sursa Penne milaneze
articol scris de gabrielaolteanu blog gabrielaolteanu.blogspot
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente pt 1 portie:
Penne (se pot folosi orice paste de fapt)
2 catei de usturoi
1 ceapa mica
2 rosii potrivite
sunca slaba (gen sunca presata)
1-2 ciuperci
busuioc
parmezan
Am fiert pastele conform indicatiilor de pe pachet astfel incat sa fie all dente. Se vor mai gati in sos 1-2 minute.
Dar pentru ca sosul trebuie sa fierba putin mai intai ne apucam de sos.
Rosiile (pentru cine suporta caldura extra se decojesc) se taie cubulete. Ceapa taiata marunt si ciupercile se calesc in putin ulei de masline. Peste ceapa adaugam rosiile. Eu am folosit rosii proaspete ca este piata plina dar se pot folosi si rosii cuburi de la cutie sau doar suc de rosii. Ale mele rosii au lasat multa zeama fapt pentru care au fiert vreo 10 minute pana au scazut putin.Adaugam usturoiul zdrobit sau taiat ff mic. Sunca taiata cuburi (neavand nevoie de gateala extra) am adaugat-o la sfarsit impreuna cu busuiocul.
Rosiile (pentru cine suporta caldura extra se decojesc) se taie cubulete. Ceapa taiata marunt si ciupercile se calesc in putin ulei de masline. Peste ceapa adaugam rosiile. Eu am folosit rosii proaspete ca este piata plina dar se pot folosi si rosii cuburi de la cutie sau doar suc de rosii. Ale mele rosii au lasat multa zeama fapt pentru care au fiert vreo 10 minute pana au scazut putin.Adaugam usturoiul zdrobit sau taiat ff mic. Sunca taiata cuburi (neavand nevoie de gateala extra) am adaugat-o la sfarsit impreuna cu busuiocul.
Scurgem pastele dar nu le clatim. Mai pastram 1 cana din apa in care au fiert ca va fi nevoie.
Pastele scurse le adaugam peste sos si mai fierbem 1-2 minute. Daca au absorbit prea mult sos mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele.
Se servesc cu parmezan ras. Pofta buna!