Penne Cu Sos De Rosii Si Branza
articol scris de dragos.ghitulescu blog sagatimcudragos.wordpress.com
Este una dintre cele mai rapide si mai simple retete de paste.
- 2 portii -
- 200-250 g de penne ~ o conserva de rosii (fara coaja) ~ 100 g de branza feta ~ o ceapa mica ~ ulei de masline ~ marar sau patrunjel uscat (depinde ce preferati) ~ sare ~ piper.
1. Puneti pastele la fiert intr-o oala cu apa si sare pana acestea devin al dente (timpul de fierbere este cel mentionat pe ambalaj).
2. Tocati ceapa, cat de fin puteti, si caliti-o in putin ulei de masline.
3. Cand aceasta este calita adaugati rosiile din conserva si lasati la foc mic circa 5 minute.
4. Adaugati branza taiata felii subtiri, zdrobindu-le usor cu o furculita sau cu o lingura de lemn pana ce sosul devine omogen, mararul sau patrunjelul si mai lasati la foc mic circa 10-15 min amestecand din cand in cand.
5. La final adaugati pastele fierte si scurse de apa, amestecati-le cu sosul obtinut, asezonati cu sare si piper.
6. Stropiti cu putin ulei de masline extravirgin si serviti imediat.