Penne Cu Sos De Rosii, Carne Tocata Si Ciuperci
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 g penne
200 g ciuperci (din conserva)
300 g carne tocata amestec
500 g rosii in bulion
4 + 5 catei usturoi
1 lingurita sare
8 frunze de busuioc
1 lingurita oregano
1 lingurita boia dulce
1 ardei iute
ulei de masline
In putin ulei de masline am pus la calit cei 4 cateii de usturoi taiati
jumatati, fara a-i lasa sa se arda. Dupa ce am scos cateii de usturoi, am
adaugat carnea, amestecand mereu pentru a o cali bine. Am adaugat rosiile in
bulion tocate marunt, putina apa, si am potrivit de sare.
Dupa ce am lasat sa fiarba cca 20 minute, am
adaugat cei 5 catei de usturoi taiati pe jumatate, frunzele de busuioc si oregano.
Am mai lasat sa fiarba cca 15 minute, apoi am pus ciupercile (spalate
bine si scurse), boia si ardeiul iute.
Am lasat sa fiarba cca 10-15 minute,
timp in care am fiert pastele in apa cu sare si ulei. Dupa ce am scus bine
pastele, le-am servit alaturi de sos.
Sosul a iesit foarte bun, picant (am nimerit un ardei iute cam iute!),
care a mers de minune langa un pahar de vin (nepozat din pacate!).
Pofta buna va doresc!