Penne Cu Sos Arrabiata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
200 g paste tip penne
Pentru sos:
4 linguri ulei de masline
1 ardei iute sau ½ lingurita fulgi de ardei
2 catei usturoi tocati
300 g pulpa de rosii
6-8 rosii cherry taiate in 1/4
sare – dupa gust
piper
Pentru servit:
parmezan pentru servit
patrunjel verde
PREPARARE:
Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, apoi adaugam ardeiul iute taiat felii (sau fulgii de ardei) si lasam sa se caleasca 30-45 secunde.
Indepartam din tigaie usturoiul si ardeiul. Punem peste ulei in tigaie rosiile tocate pentru a le cali. Dupa 1 minut adaugam iar in sos usturoiul si ardeiul.
Fierbem in jur de 5 minute, sau pana sosul incepe sa se ingroase. Condimentam cu sare si piper.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi le scurgem si le punem peste sosul iute de rosii si amestecam pana se acopera pastele uniform cu sos.
Le servim imediat cu parmezan ras.
Pofta buna!