contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Penne Cu Ciuperci, Piept De Pui Si Sos De Tomate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Evident ca ma dau in vant dupa paste in orice forma. Ceea ce e bine de stiut este ca, aceasta reteta se poate face cu orice aveti in frigider, va puteti lipsi de unele ingrediente sau puteti fi creativi si incerca cu aproape tot ce va vine in minte. Important este rezultatul si va asigur ca este unul impresionant. Astept sa vina sotul meu acasa, sa isi dea cu parerea:) Aici gasiti secretul unor paste delicioase iar aici, cum puteti pregati un sos minunat de rosii ala Fabiano.

Ingrediente (4 pers):
400g paste
350g ciuperci
1 piept pui taiat marunt
400ml rosii in conserva
5 catei usturoi tocat
4 cepe tocate marunt
O ceasca branza feta maruntita
O ceasca parmezan ras
O jumatate ceasca supa de pui
Un sfert ceasca vin alb sec
Busuioc
Rozmarin
Oregano
Ulei masline
Patrunjel
Sare
Piper
Mod pregatire:
Se pun pastele la fiert cu sare, se scurg bine si se lasa deoparte.
Intre timp, se face un sos din rosii astfel: se pun doua linguri ulei de masline intr-o tigaie incinsa, se adauga usturoiul si se lasa pana devine auriu. Se toarna rosiile cu tot cu suc, se lasa la foc mediu 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Presarati sare si o lingura de oregano uscat. Se faramiteaza bine cu o furculita, se mai adauga putin ulei de masline, se da focul tare si se mai lasa 2 minute. Se pune deoparte.
In aceeasi tigaie se pune o lingura de ulei de masline, se lasa la incins, se adauga ceapa, se caleste pana se inmoaie apoi se pun ciupercile, se soteaza pana se inmoaie si nu mai lasa apa, la foc mare, pentru 10 minute. Puneti intr-un bol.
In aceeasi tigaie incingeti doua linguri de ulei, puneti puiul sarat si piperat in prealabil, lasati pana devine auriu, la foc mare. Adaugati ciupercile, sosul de rosii, pastele, feta, parmezanul, supa de pui si vinul. Adaugati mirodenii precum rozmarin, busuioc, sare, piper doar daca mai este cazul. Branza si supa sunt suficient de sarate, deci trebuie avut in minte acest lucru.
Lasati 5 minute la foc mediu pana lichidul devine gros. Inchideti focul si presarati patrunjel tocat.