Penne Boscaiola
Sursa Penne Boscaiola
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acum ceva vreme, am mancat aceste penne la un restaurant pe Lipscani, la indemnul nepoatei mele Elena, care desi nu are blog asa ca altii...:-) cunoaste toate mancarurile.
Alegerea a fost inspirata, caci sunt delicioase.
M-am documentat ceva pe net in vederea obtinerii unei retete, dar nu am gasit niciuna care sa semene cu ce am mancat eu, asa ca am improvizat si au iesit perfect.
Pentru 2 persoane avem nevoie de:
Jumatate de punga de paste penne
50 gr unt
1 ceapa taiata
100 gr sunca taiata subtire
100 gr ciuperci feliate subtire
100 ml smantana de gatit
sare si piper
parmezan ras
Pentru inceput intr-o oala maricica, punem apa cu sare si putin ulei (pt a nu se lipi psatele intre ele),la foc. Cand apa clocoteste adaugam pastele.
Intre timp facem sosul astfel:
Intr-o tigaie cu pereti inalti (wok), punem untul, ceapa si sunca. Le lasam sa se rumeneasca putin, iar apoi adaugam ciupercile amestecand mereu.
Dupa ce s-au rumenit putin, punem smantana, sarea si piperul.
Pastele dupa ce s-au fiert, se scurg, se pun in tigaie peste sos si se amesteca.
Se servesc cu parmezan ras.
Un pranz delicios!