Penne All Arrabbiata
articol scris de JustLoveCookin blog ana-maria-ciolacu.blogspot.com
Pastele all'arrabiata sunt un specific al bucatariei romane, reinventat in primii ani al secolului trecut, si pregatit de obicei ca o mancare rapida, servita noaptea, cu prietenii. Sunt simplu de realizat si gustoase in acelasi timp. "Arrabbiata" inseamna "suparata,nervoasa", ca o ironie la gustul picant al sosului.
Ingrediente pt 3 persoane:
250-300 g penne
1-2 ardei iuti rosii (proaspeti sau uscati)
2 –3 catei usturoi
2 linguri ulei masline
parmezan ras
400 ml suc sau piure de rosii (fara seminte)
Mod de preparare:
In 2 linguri de ulei punem 2-3 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si ardei uite tocat,atat cat ne place de iute. Dupa cum vedeti, eu am exagerat putin, fiindca obisnuim sa mancam super iute. Lasam pana se aromatizeaza uleiul, fara sa ardem nici usturoiul si nici ardeiul, fiindca schimba gustul mancarii.(devine amar)
Punem peste uleiul aromatizat cele 400 g de piure de rosii facut in prealabil din cateva rosii oparite, decojite, taiate in doua si curatate de seminte. Putem pune si 2 linguri de apa daca este dens, si putina sare.
In cazul in care aveti un suc de rosii bio, deci cu gust si miros de rosii adevarate, :) e acelasi lucru.
Lasati la foc mic cca 5-15 minute. Il puteti face si in 5 minute, insa sosul fiert mult la foc mic este mult mai bun decat cel facut ultra rapid, si la foc mare.
Puneti pastele la fiert in apa cu sare, si le scoateti cu un minut inainte de timpul scris pe cutie,pentru a le avea "al dente". Pastele prea fierte sunt un dezastru culinar.
Turnati sosul peste pastele scurse. Nu le clatiti niciodata! Decat sa le dati prin jet de apa pentru a le opri din fiert, (isi pierd toate valorile nutritionale in afara de calorii) mai bine scoateti-le al dente.
Amestecati bine si radeti parmezan deasupra.
Easy peasy si totusi atat de bun !