Penne Al Dente
Sursa Penne Al Dente
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta pe care o fac cand nu am chef sa stau prea mult timp un bucatarie si cand incep sa o gatesc imi vine si pofta de gatit :)) va zic sincer, trezeste inspiratia, cred ca e din cauza originalitatii e altceva decat o mancare traditionala pentru zona noastra si-ti zboara gandurile la bucataria Italiana care te motiveaza sa gatesti mai condimentat si mai aromat :D !
Ingrediente:
500 gr. paste penne din grau dur
50 gr. unt
300 ml lapte, 300 apa
1 cub Gallina Blanca de pui sau vita
parmezan pentru presarat
cateva rosii cherry coapte
2 cepe mari
4~5 catei mari de usturoi
2 linguri de bulion dulce ( sa nu fie sarat )
1/2 lingurita oregano uscat ( optional )
1 lingurita de ghimbir proaspat ras
1 lingurita de ardei iute tocat marunt
2 linguri de patrunjel tocat marunt
4~5 linguri de ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Pastele cu ceapa taiata felii mascat, ghimbirul ras si bulionul se prajesc in uleiul incins cu untul la foc iute pana se rumenesc putin, amestecand periodic.
Se adauga laptele cu apa si se pune capacul sa fiarba la foc mic spre mediu, amestecand periodic ca sa fiarba pastele uniform, cand sa absorbit aproape tot lichidul adaugati ardeiul tocat marunt.
Le gustati cand se absoarbe tot lichidul si daca e nevoie sa fie mai moi, mai adaugati o cana de apa.
Cand sunt gata opriti focul si adaugati patrunjelul tocat si usturoiul pasat, amestecati si puneti capacul pentru doua minute.
Se servesc cu rosii cherry coapte si cu parmezan ras, o bunaciune :) !
Pofta buna !