Penne Al Arrabiata
Sursa Penne al arrabiata
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O mancare simpla, de vara, putin iute, potrivita pentru cina ;-)
Ingrediente:
paste penne-500g,
1 kg de rosii proaspete,
o conserva de rosii decojite Sunfood,,
3 catei de usturoi,
10 frunze de busuioc,
2 ardei iuti,
ulei de masline,
parmezan,
sare si piper.
Mod de preparare:
Sosul arrabiata:
Intr-un wok cu putin ulei de masline se caleste usturoiul tocat felii sau marunt, apoi se adauga cele doua tipuri de rosii.
Rosiile proaspete se cresteaza usor si se decojesc, oparindu-le in apa clocotita aproximativ 30 de secunde,
apoi se toaca marunt, indepartand semintele, lasand doar pulpa
si se amesteca cu rosiile intregi decojite din cutia Sunfood.
Se asezoneaza cu sare si piper, apoi se amesteca bine si se lasa la foc mic pana incep sa se inmoaie rosiile proaspete.
Se adauga ardeiul iute taiat marunt, -eu am pus doar jumatate de ardei iute rosu, taiat felii-
busuiocul, de asemenea taiat marunt, apoi se da in clocot pana ce fierbe sosul.
Se fierb pastele intr-o oala cu apa si sare, conform indicatiilor de pe punga-8-12 minute. Cand sunt fierte, se trec sub un jet de apa rece si se toarna putin ulei de masline peste ele, ca sa nu se lipeasca.
Sosul se amesteca cu pastele si se serveste cu frunze de busuioc. Sau aranjati pastele intr-o farfurie adanca si turnati sos peste ele., cum am facut eu ;-)
E o mancare de post, ati putea spune, foarte aromata si...iute. Asta daca nu aveti parmezan.:P
Cateva aschii de parmezan completeaza de minune aceste paste simple si sanatoase.
Iar rosiile intregi decojite de la Sunfood mi-au fost de mare ajutor ;-)