Peltea/jeleu De Prune
Sursa Peltea/jeleu de prune

articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prunele de la dulceata au lasat mult sirop asa ca am oprit 400 ml si am facut peltea!Nu stiu daca exista acest preparat,dar va asigur ca este delicioasa!O sa o folosesc la savarine
* 400 ml sirop de la prune
* 1&1/2 cana de zahar
daca vreti mai mult:
* 1 kg prune
* 2 kg zahar
Mod de preparare
1. Peste jumatatile de prune se presara zahar si se lasa peste noapte.Siropul lasat se pune intr-o cratita,se adauga un kilogram de zahar si se fierbe pana se tine foarte bine.


* 1&1/2 cana de zahar
daca vreti mai mult:
* 1 kg prune
* 2 kg zahar
Mod de preparare
1. Peste jumatatile de prune se presara zahar si se lasa peste noapte.Siropul lasat se pune intr-o cratita,se adauga un kilogram de zahar si se fierbe pana se tine foarte bine.