Peltea De Gutui
Sursa Peltea de gutui
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anul acesta gutuii nostri au avut rod bogat, asa ca pe langa dulceata am facut si o minunatie de
peltea.
Se face foarte simplu, si fiindca gutuile sunt genul de fructe care rezista fara nici o problema peste iarna se poate face oricand. :)
Ingrediente:
- gutui
- zahar
- apa
Cum procedam:
1. Punem gutuile spalate, curatate si taiate (eu am avut pulpa de gutui, dar puteti pune si cotoarele) intr-un vas. Acoperim gutuile cu apa si fierbem pana cand acestea se inmoaie.
2. Dupa fierbere strecuram, iar lichidul rezultat il masuram si il punem intr-o cratita neaderenta la foc mic. La 1 l lichid punem 1 kg zahar, amestecam bine si fierbem pana cand scade la 3/4 din cantitatea initiala si se leaga bine.
3. Turnam pelteaua in borcane sterilizate, punem capacele si rasturnam borcanele pe capac pentru 20 min, intoarcem apoi borcanele in pozitie normala si le lasam asa pana cand se racesc.
Depozitam borcanele in camara.