contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pavlova In Culori De Primavara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Autor: 
Timp de preparare: 
2 ore (complexitate medie) 
Ingrediente: 
Bezea: 
400g albus de ou 
800g zahar praf 
1 lingurita sare 
4 lingurite otet 
4 lingurite amidon 
Bezea rosie: 
1 lingura suc natural de rodie 
Bezea verde: 
1 lingura sirop natural de menta 
½ lingurita pudra matcha 
Umplutura: 
150g amidon 
600ml lapte 
1 pastaie vanilie 
100g unt 
300g capsuni 
Décor: 
100g capsuni 
600ml frisca lichida 
2 plicuri intaritor frisca 
Mod de preparare:
Batem albusurile tare si cand spuma s-a intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar si batem incontinuu. Nu vom adauga alt zahar pana anteriorul nu s-a dizolvat. Cand terminam cu zaharul, adaugam otetul si praful de amidon, neaparat, trecut prin sita.
Impartim bezeaua in doua boluri. Intr-un bol adaugam sucul de rodie, proaspat stors, sau din congelator(eu am pus in pungi de gheata si am folosit un cub=1 lingura) si batem bine pentru omogenizare si colorare.
In cel de al doilea bol adaugam siropul de menta si pudra matcha(ceai verde japonez). Batem bine pana la omogenizare.
Pregatim 2 hartii de copt, pe care trasam 2-4 cercuri, functie de marimea dorita. Le asezam in tavi separate si cu o lingura punem din compozitie. Formam blaturi roz si separat blaturi verzi.
Dam tavile la copt ( eu am pus cate doua o data, suprapuse), primele 3’ la foc mare, cu usa cuptorului inchisa, dupa care am dat focul la minim si cu usa intredeschisa de la aragaz, le-am uscat inca 50’.
Lasam blaturile sa se raceasca si ne ocupam de umplutura.
Dizolvam amidonul in 100ml lapte, restul de lapte, il punem la fiert intr-o craticioara. Adaugam in lapte, semintele unei pastai intregi de vanilie, pentru aroma. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amidonul dizolvat si amestecam cateva minute, pana se ingroase budinca. Lasam 10’ la racit dupa care incorporam untul moale tinut in prealabil in bucatarie, la cald. Dam crema la rece.
Intre timp batem frisca cu intaritorul pana devine ferma si o dam la rece.
Curatam, spalam si feliem capsunile, pe care le punem intr-o strecuratoare pana le montam in tort.
Pe un platou de tort, punem la baza un blat roz, 2 linguri de crema, un strat generos de felii de capsuni, peste ele frisca, apoi blatul verde, dinnou crema, capsuni, frisca, blatul mai mic de bezea roz, crema, capsuni, restul de frisca si ornam cu capsuni desigur.
Ps: Pentru pavlova in doua straturi, am pus la baza, blatul verde, crema, capsuni, frisca, apoi blatul roz, crema , capsuni, frisca si ornat cu capsuni. In marea graba am uitat sa-l imortalizez  inainte de al trimite!
Pofta buna!
Ps:Am pregatit doua torturi delicioase din bezea, unul cu doua straturi, pe care l-am trimis la copii si unul(acesta) din trei straturi pentru noi. Am avut in congelator adunate 400g de albusuri si acum le-am executat. Am facut 4 blaturi roz, 2 mari+ 2mici si 2 blaturi mari verzi. Din restul de spuma am facut bezele albe si colorate.