Pavlova In Culori De Primavara
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am
pregatit doua torturi delicioase din bezea, unul cu doua straturi, pe care l-am
trimis la copii si unul(acesta) din trei straturi pentru noi. Am avut in
congelator adunate 400g de albusuri si acum le-am executatJ. Am facut 4 blaturi roz, 2 mari+
2mici si 2 blaturi mari verzi. Din restul de spuma am facut bezele albe si
colorateJ.
Timp de
pregatire:120’
Ingrediente:
Bezea:
400g
albus de ou
800g
zahar praf
1 lingurita
sare
4
lingurite otet
4
lingurite amidon
Bezea
rosie:
1
lingura suc natural de rodie
Bezea
verde:
1
lingura sirop natural de menta
½ lingurita
pudra matcha
Umplutura:
150g
amidon
600ml
lapte
1
pastaie vanilie
100g
unt
300g
capsuni
Décor:
100g
capsuni
600ml
frisca lichida
2 plicuri
intaritor frisca
Mod de
preparare:
Batem
albusurile tare si cand spuma s-a intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de
zahar si batem incontinuu. Nu vom adauga alt zahar pana anteriorul nu s-a
dizolvat. Cand terminam cu zaharul, adaugam otetul si praful de amidon,
neaparat, trecut prin sita.
Impartim
bezeaua in doua boluri. Intr-un bol adaugam sucul de rodie, proaspat stors, sau
din congelator(eu am pus in pungi de gheata si am folosit un cub=1 lingura) si
batem bine pentru omogenizare si colorare.
In
cel de al doilea bol adaugam siropul de menta si pudra matcha(ceai verde
japonez). Batem bine pana la omogenizare.
Pregatim
2 hartii de copt, pe care trasam 2-4 cercuri, functie de marimea dorita. Le
asezam in tavi separate si cu o lingura punem din compozitie. Formam blaturi
roz si separat blaturi verzi.
Dam
tavile la copt ( eu am pus cate doua o data, suprapuse), primele 3’ la foc
mare, cu usa cuptorului inchisa, dupa care am dat focul la minim si cu usa
intredeschisa de la aragaz, le-am uscat inca 50’.
Lasam
blaturile sa se raceasca si ne ocupam de umplutura.
Dizolvam
amidonul in 100ml lapte, restul de lapte, il punem la fiert intr-o craticioara.
Adaugam in lapte, semintele unei pastai intregi de vanilie, pentru aroma. Cand
laptele incepe sa fiarba, adaugam amidonul dizolvat si amestecam cateva minute,
pana se ingroase budinca. Lasam 10’ la racit dupa care incorporam untul moale
tinut in prealabil in bucatarie, la cald. Dam crema la rece.
Intre
timp batem frisca cu intaritorul pana devine ferma si o dam la rece.
Curatam,
spalam si feliem capsunile, pe care le punem intr-o strecuratoare pana le
montam in tort.
Pe
un platou de tort, punem la baza un blat roz, 2 linguri de crema, un strat generos
de felii de capsuni, peste ele frisca, apoi blatul verde, dinnou crema,
capsuni, frisca, blatul mai mic de bezea roz, crema, capsuni, restul de frisca
si ornam cu capsuni desigurJ.
Ps:
Pentru pavlova in doua straturi, am pus la baza, blatul verde, crema, capsuni,
frisca, apoi blatul roz, crema , capsuni, frisca si ornat cu capsuni. In marea
graba am uitat sa-l imortalizez J
inainte de al trimiteJ!
Pofta
buna!