contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pavlova Cu Capsune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Ce poate fi mai bun decat o bezea cu frisca si fructe? Puteti pune ce fructe va plac, dar Pavlova cu capsune sau fructe de padure parca se potriveste cel mai bine. Este usor de preparat, folosim ingrediente putine, o decoram usor… nu ne ramane decat sa ne satisfacem pofta.

INGREDIENTE:

6 albusuri
250 g zahar
1 praf amidon
1/4 lingurita otet
1/2 lingurita esenta de vanilie
400 ml frisca
250 -300 g capsune

PREPARARE:

Mixam albusurile cu zaharul pana acesta se topeste bine. Faceti proba luand intre degete putina spuma si frecati degetele. Adaugam amidonul, otetul si vanilia in timp ce mixam. Daca simtiti inca granule de zahar continuati sa mixati. Inarmati-va cu rabdare, dureaza cam 30 de minute aceasta operatiune. Cand zaharul este topit, turnam albusurile spuma pe o hartie de copt in forma de cerc – eu l-am facut de 22 cm. Coacem primele 30 de minute la 100°C, apoi urmatoarele 45 de minute la 120°C. Dupa acest timp probati daca bezeaua este suficient de tare la exterior cand o bateti cu un deget. Inchideti focul si o lasati in cuptor sa se raceasca. Cel mai bine ar fi sa stea 4-5 ore, dar puteti sa o lasati toata noaptea la racit in cuptor. Daca timpul nu ne permite, atunci lasam bezeaua la racit minim 90 minute!

Batem frisca (daca este nevoie punem si un plic de intaritor), o punem peste bezea, apoi aranjam fructele spalate si uscate. Putem pune si capsune feliate daca nu avem suficiente sa umplem bezeaua.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro