Pauza De Cafea Si Prajiturelele Aferente( Coffee Break Cookies)
articol scris de adellaida blog
dupa anne wilson
...back in business...si bine v-am gasit!si multumesc tuturor pentru frumoasele urari,am fost foarte emotionata sa le citesc!
am facut cafea si prajiturele,acum vom sta de vorba si va voi spune unde am fost si ce am vazut, daca m-am relaxat au ba ...
in primul rind,a fost o vacanta a doi bugetari (bag seama o categorie blamata in ultima vreme ,ma rog,divide et impera e mereu actual in romania) care in ciuda faptului ca nu au "salarii nesimtite"ci doar venituri modeste,au vrut totusi sa evadeze putin ,in ciuda crizei...asa ca o saptamina a fost rezervata marii(obzor,bulgaria) ,aerosolii marini fiind de mare ajutor juniorului(care a respirat usurat ca a chiulit de la gradinita pe linga ca si-a dilatat bronhiile care ne dau de furca din timp in timp!) si o saptamina ratacirii prin tara-mama,colindind diverse locuri,unele incarcate de trecut ,mereu dragi noua,cum ar fi sibiul si sighisoara.
uneori drumul a fost obositor,dar privelistea a compensat mereu asta!
sejurul la obzor a insemnat si vizitarea anticului nessebar,o experienta care mi-a facut mare placere...la fel ca si peisajul montan romanesc,coplesitor de frumos!olanesti,calimanesti,cozia sunt doar citeva repere care mereu ramin in inima mea...si sunt trista ca turismul romanesc e atit de prost organizat si promovat cind natura da tot ce-i mai maret din ea ...ma rog,dar asta e o alta poveste!
voi reveni cu poze intr-un post viitor, promit!
pina atunci sa va spun cum am facut prajiturelele,vreti?
ingrediente:
1 cana si 1/2 de faina,
1 praf de sare,
1 lingurita de praf de copt,
60 gr de unt topit,
1/4 cana zahar,
2 linguri de suc de portocale,
1 lingura de coa ja rasa de portocala,
1/2 cana stafide ,
1 ou,
2 linguri de zahar pt. decor.
cerneti faina impreuna cu praful de copt,apoi amestecati-o cu untul topit,dupa care adaugati restul ingredientelor,omogenizati bine,prin amestecare pret de 2 minute.asezati hirtia de copt in tava,si cu lingura de supa puneti movilite la distanta de cca 5 cm una de alta.eu am pus cite 2 linguri,una peste alta...deasupra am presarat cite putin zahar tos(nu dati si pe margini,se topeste si arde,deci strict in top!).dati la cuptorul preincalzit pentru cca . 20 minute ,la foc moderat(200 grade celsius)pina cind prajiturelele se rumenesc bine.merg excelent la o cafea si rezista mai multe zile daca le pastrati inchise ermetic si intr-un loc racoros si uscat.simple si rapide ,in 30 minute sunt gata de servire...iar a doua zi sunt si mai bune!si atit de aromate!
enjoy!