Patrunjelul, Ingredientul Ideal In Diete
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Patrunjelul este o planta cu multe proprietati nutritionale, deoarece contine cantitati semnificative de vitamine si minerale, dar si alte substante non-nutritive benefice pentru organismul uman, precum flavonoide sau apiol.
Patrunjelul este o sursa bogata de calciu, fosfor, potasiu si sulf, iar in cantitati mai mici gasim si fier, magneziu sau zinc. Acesta este de asemenea o sursa de acid si lizina, aminoacid pe care il gasim in cele mai multe cereale.
Este indicat sa mancam mult patrunjel cand suntem la dieta, acesta contine mai multa Vitamina C decat o lamaie. Patrunjelul are proprietati laxative si lupa eficient impotriva celulitei.
Cea mai buna forma de a manca patrunjel este in starea sa cruda, deoarece supus la tratamente termice acesta isi pierde cantitatea de vitamine si minerale. De aceea obisnuim ca la ciorba sa punem intotdeauna patrunjel abia atunci cand mancam, o data pentru prospertime si apoi pentru vitaminele si mineralele existente in acesta. Poate fi adaugat in salate, acesta fiind si principalul ingredient al faimoasei salate de origine libaneza Tabouleh.
S-ar putea sa te intereseze si:
Urzicile - izvor nesecat de sanatate
Uleiul de masline, aurul lichid
Salata de rosii cu patrunjel si usturoi