Patru Combinatii
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Nu stiu, sa le zic clasice, vag reinterpretate, neinterpretate, pohta zilei, habar nu am, eu asta am facut, asta impartasesc in neantul internautic.
Prima combinatie e foarte clasica, de chiftele cu piure si muraciuni.
Numai ca m-am gandit ca ar merge si un sfarc de maioneza, piureul cu usturoi si morcov ras (mi-a placut ieri combinatia) si mi-a dat o idee care ar fi sigur buna (desi sigur nu aratoasa). Sa fac odata o salata ca aia orientala, aproximativ, dar doar cu cartofi, mini-chiftelute, ou fiert si castraveciori. O, da, asta trebuie facuta musai macar odata, dupa ce am nedisociat cele de mai sus.
Urmatoarea combinatie s-a dovedit a fi o ciorba de potroace. A la moi, cum e la moda acuma, toate chestiile pe care le faci pe langa, musai sa ii zici “a la moi” sau “chef’s style” ori mai bine, “chef’s choice”.
Dar amu sa va zic motivatiile mele. Ciorba de potroace e o zama traditional facuta din cazaturi de pasare, acrita cu potroaca (in rest blablabla). Pai garful de porc e tot cazatura, nu? De ce nu ar fi si ciorba de potroace cu porc? Si bonus, daca tot ii pun orez, pentru ca mie imi place la nebunie pilaful de dovlecei, apai daca ii pun dovlecei, nu e tot potroaca? Eu zic ca e, asa ca garf crud + garf afumat + zama de varza + zarzavat + orez + dovlecel + ardei iute = ciorba de potroace a la moi
Combinatia a treia, nu e meritul meu ca nimica la gatit, e doar meritul alora de la Mega ca fac icre de stiuca bune si meritul unei gasti mai vechi care m-a invatat la prostii. Icre + vodka = love. Bine, icre negre pe paine prajita cu unt + vodka ucreaineana = big love ever, dar sa stiti ca nici inlocuitorii nu-s de colo.
Si cele de crap de la Mega sunt foarte bune, nu au in ele nimic din ce nu as pune eu, adica icre, apa minerala, ulei, d’astea, fara agenti de diverse, de fapt sunt singurele icre de-a gata din comert cu adevarat bune.
Iar vodka Sankt Petersburg racita in mormanul de zapada este chiar corecta. Deci asta e o combinatie de vis si de netrista amintire. Detaliu cu amprenta dentara.
Ultima, clasic de clasic, i-am putea zice sandwich cu sunca si cascaval, sunca nu era cine stie ce, cascavalul insa bun, ultima feliuta de Old Amsterdam si completare: muraciuni si maioneza.
Ce e misto la combinatia asta? Normal, aparatul meu secret si inovator de facut panini.
Si nu in ultimul rand placerea de a imparti miezul painii cu vrabiile zgribulite din geam.
(da, am vazut si eu in poza ce e pe pervaz, papagalii astia cretini au rascolit pamantul de la busuiocul proaspat recuperat din vecini)
Cat despre vreme, face misto, nu mai am efectiv unde da zapada, gradina e full de bucati de gheata cu zapada si iar ninge, daca o mai tine asa nu stiu ce putem face, poate sa scoatem capacul canalului, ca alta solutie nu e sa scapam de mormane.
Au fost ani in care astia de la primarie luau zapada cu camioanele, se pare ca nu e totusi un an din ala, din pacate. Oare daca arunc apa fierbinte pe zapada se topeste si se duce in pamant?
Na trileme. Oricum, repet, combinatiile de mai sus, chiar daca nu sunt ceva nemaivazut si nici mari retete, sunt misto, pe sufletul meu, cel putin.
rororo