contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Patratele Mega Delicioase

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
No bake almond butter-carob crispies with almond butter fudge

Va mai amintiti gustul delicios al ciocolatei (nesanatoase) Kinder Country? Acel baton de ciocolata cu lapte si cereale expandate. Uf, cat imi mai placea cand eram mica! Ei bine atunci cand am luat prima imbucatura din patratelele de fata am avut senzatia ca ca mananc Kinder Country, dar totusi muuult mai bun. E incredibila asemanarea si asta cu atat mai mult cu cat patratelele nu contin lapte, zahar si nici chiar o cantitate atat de mare de ciocolata. De fapt ingredientul de baza este untul de migdale, cel care da aroma inconfundabila. Cred ca este una dintre cele mai bune deserturi mancate vreodata!

No bake almond butter-carob crispies with almond butter fudge

Patratele mega delicioase (adaptare dupa OhSheGlows)

Patratele

  • 200 g unt de migdale (eu recomand Rapunzel)
  • 1/2 cana* sirop de artar/miere/sirop de agave/sirop de orez/nectar de cocos
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1/4 cana* lapte de soia/migdale
  • 1/2 cana* pudra de roscove (Rapunzel are cea mai gustoasa pudra de roscove)
  • 100 g quinoa/amaranth expandat
  1. Intr-o tava mica, patrata, puneti hartie de copt.
  2. Intr-o craticioara amestecati pe foc mic untul de migdale, indulcitorul ales, vanilia si laptele vegetal. Amestecati pana la omogenizare.
  3. Adaugati pudra de roscove si amestecati, apoi adaugati pe rand quinoa, amestecand energic si inchideti focul.
  4. Turnati compozitia in tava si nivelati cu mana umeda. Dati tava la congelator.

Glazura

  1. Ciocolata si uleiul de cocos se topesc pe foc mic intr-o craticioara. Se adauga apoi untul de migdale si amesteca pana la omogenizare.
  2. Se inchide focul si se adauga fulgii de cocos.
  3. Se toarna glazura peste stratul din tava si se da din nou la congelator pana la intarirea completa.
  4. Cand desrtul e intarit se scoate din tava si se taie in patratele, care se pastreaza in cutii inchise in frigider, timp de o saptamana.