Patratele Dulci Cu Morcov Si Stafide
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este ideala pentru copii.
Ingrediente:
3 morcovi medii,dati pe razatoarea mare
200 g faina
150 g zahar
125 ml ulei de masline
50 g stafide rehidratate in rom
coaja si zeama de la o jumatate de lamaie
3 oua
esenta de vanilie
un varf de cutit cu nucsoara
Decor: migdale sfaramate
Eu am turnat peste prajitura o glazura cu lichior de oua din comert. Este foarte gustoasa si devine crocanta.
Frecam cu telul zaharul cu uleiul de masline.Adaugam ouale,esenta de vanilie si batem in continuare.
Nu este nevoie sa exageram.Turnam in ploaie faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecam usor cu o paleta.Urmeaza nucsoara,coaja si zeama de lamaie,stafidele rehidratate in rom.Le incorporam in compozitie si la final adaugam morcovii putin storsi.Amestecam.
Nu trebuie sa va faceti griji ca nu va iese,mergeti la sigur,prajitura nu trebuie sa creasca mult, dar trebuie sa fie pufoasa si umeda.
Turnam compozitia intr-o forma de 23 cm unsa cu unt si tapetata cu faina,nivelam si dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 minute.Cand este gata,o sa se desprinda de pe margini.
Portionati,glazurati,presarati migdale si savurati.:)
Daca nu doriti sa o glazurati,presarati migdale peste prajiturica inainte de a o baga la cuptor.
Pofta buna!