Patratele cu nuca
Pentru o tava cu dimensiunile de 25cm/35 cm
Ingrediente pentru blat
-150 de grame zahar pudra
-50 de grame de pesmet fin
-100 de grame de nuci macinate sau strivite cu merdeneaua(depinde cum va plac)
- 4 oua
-4 linguri de lapte
-200 de grame de zahar
-50 de grame de nuci macinate
-esenta de rom
-6-7 linguri pline de frisca batuta
Mod de preparare :
-se bat albusurile bine,se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma
-se adauga adauga pe rand ,galbenusurile , pesmetul si nucile amestecand usor (trebuie sa arate ca in poza 3)
-Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina(sau se poate folosi hartia de copt)
- se coace in cuptor, la foc potrivit,20-25 de minute(daca e mai iute cuptorul sunt suficiente 20 de minute)
-se lasa la racit si se scoate din tava
Crema se prepara astfel:
-se bat ouale spuma,impreuna cu laptele si zaharul,apoi se aseaza vasul pe bain-marie si se bate in continuare,pana se ingroasa compozitia.
-Intr-un final va arata ca o mamaliguta mai moale
-se ia de pe foc ,se lasa la racit , apoi se adauga nuca,esenta de rom si frisca batuta
-Se poate stropi blatul cu putin sirop caramelizat,sau se poate pur si simplu lasa asa
-de asemenea ,se poate servi imediat ,eu insa am preferat sa o las peste noapte la frigider sa o pot portiona mai bine.
O duminica frumoasa va doresc
si pofta buna,evident :-)