Patratele Cu Ciocolata
Sursa Patratele cu ciocolata

articol scris de Felis blog dumitrufelicia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ce mi-a atras atentia de la inceput a fost reteta de lapte condensat din prajitura: eu, care mai facusem de multe ori lapte condensat, mi-am dat seama ca sunt cantitati duble decat aveam eu la o portie din care iesea cam 400 gr lapte condensat, deci nu avea cum sa iasa ca in poza din revista, cu crema atat de subtire. In plus, crema fiind o crema f fina, dar nu f consistenta, nu poate sa suporte o glazura doar din ciocolata simpla topita, care e tare).
Gustul e f bun (desi prea dulce pentru unii) si s-a mancat, dar nu a fost ce se voia sa iasa...
Poate cine vrea sa incerce, va tine cont de cantitatile corectate.
Ingrente pt blat:
-250 gr faina
- 50 gr zahar
- 125 gr unt
Ingrediente pt caramel:
- 120 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 lingua miere
Ingrediente pentru lapte condensat din revista (sau AICI reteta mea de lapte condensat):
- 250 gr lapte praf
- 250 gr zahar
- 50 gr unt
- 300 ml apa
(sau si mai simplu- o cutie de lapte condensat)
Pt. glazura:
- 250 gr ciocolata
Preparare:
Blat: Se amesteca faina cu zaharul, se adauga untul, amestecand in continuare pana se obtine un aluat obogen (eu am mixat untul spuma si cu zahar si apoi am adaugat faiana).
Se intinde aluatul intr-o tava dreptunghiulara (a mea a fost de 24/34 cm) tapetata cu hartie de copt., apoi se introduce in cuptorul preincalzit pt cca 25 min (iese baltul ca un fel de biscuite- mai jos la poze mai multe amanunte despre mod de preparare blat)
Intre timp se prepara laptele condensat (sau mai bine daca aveti cutie de lapte condensat cumparata, s-a rezolvat), amestecand in blender apa clocotita (cu restul ingredientelor) cca. 2-3 min. Se fierb cca 2 min pana se obtine un lapte gros.
Modul de preparare la retata mea (fara blender) AICI
Separat se pun intr-o craticioara ingredientele pt caramel si se fierb, amestecand continu (eu am caramelizat zaharul apoi am adaugat restul ingredientelor si le-am lasat sa fiarba), pana se obtine un sos gros. Se amesteca cu laptele condensat si se toarna peste blatul din tava, racit. Se lasa sa se intareasca.
Se topeste ciocolata la baie de abur, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se intinde peste stratul de caramel (nu stiu cum vine asta in reteta, cand mai sus scria ca se amesteca caramelul cu laptele condensat). Prajitura se lasa la rece cateva ore sa se intareasca, dupa care se portioneaza cu ajutorul unui cutit cu lama f subtire si bine ascutita.
Deci asta a fost reteta din revista ( cu unele comentarii in paranteza- ale mele).
Ingrediente:





