Patratele Cu Ciocolata, Marshmallow Si Biscuiti/marshmallow, Chocolate And Biscuit Bars
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Patratele ciocolatoase, pufoase si aratoase ♥ O idee perfecta pentru o petrecere a piticilor sau a adultilor :) Sunt foarte consistente si nu se pot consuma mai mult de doua bucati.
Ingrediente:
300 g biscuiti simpli
50 g cacao
150 g ciocolata
50 g unt
200 g zahar
100 ml lapte
250 g marshmallow
100 g stafide
1 lingura unt
stelute decor
ciocolata tocata
Dimensiuni tava: 20x20
Mod de preparare:
250 g biscuiti se faramiteaza si se pun intr-un robot de bucatarie impreuna cu cacaua. Ciocolata rupta bucati, untul, laptele si zaharul se pun intr-o cratita si se pun la foc mic pana se omogenizeaza, apoi se trage deoparte si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce amestecul de ciocolata s-a racorit se toarna peste biscuiti din robot si se porneste robotul. Trebuie sa rezulte o pasta (daca este nevoie mai adaugati biscuiti sau lapte, in functie de consistenta, care trebuie sa fie maleabila).
Biscuitii ramasi se rup in bucati si se pun in compozitia obtinuta (pusa intr-un bol) impreuna cu stafidele nmuiate si 50g marshmallow taiat bucatele; se amesteca cu o lingura. O tava (20x20 cm) se tapeteaza cu folie alimentara, lasand si pe margine inca atat si se pune compozitia. Se acopera cu folia ramasa pe margine si se preseaza pana se obtine o suprafata neteda.
Marshmallow-ul ramas se pune intr-o cratita impreuna cu o lingura de unt si se topeste la foc mic, pana devine curgator. Se indeparteaza folia si se toarna marshmallow-ul cald si se intinde imediat, in strat egal. Deasupra se presara stelute decorative, ciocolata tocata si bucatele de marshmallow.
Tava se pune in frigider( de preferinta peste 5h), apoi se taie cu un cutit umezit in apa, la fiecare taietura.