Patrate Cu Curmale
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Este o reteta a Anei Olson. Mie imi plac mult curmalele, asa ca am retinut-o. Azi i-a venit randul sa o incerc si pot sa va spun ca-i o prajitura foarte buna. Adica... a fost, ca a disparut repede.
Mod de preparare:
Pentru umplutura, se pun toate ingredientele intr-o cratita si se aduce la punctul de fierbere. Se iau de pe foc si se lasa la temperatura camerei. Curmale se fac ca un pireu. Eu am mai adaugat si un pumn de stafide aurii.
Se preincalzeste cuptorul, se pune hartie pergament de fundul tavi, cat sa atarne si pe margine. Se amesteca într-un castron ovazul, faina, zaharul brun ( eu am folosit zahar alb farin), lingurilete de scortisoara si sarea. Se adauga si untul topit si se amesteca pana cand rezulta o textura. Jumatate din compozitie se pune în tava, presand cu o lingura. Se adauga crema de curmale.
Deasupra se presara restul de compozitie ramasa. Se coace timp de 30-40 de minute, pana cand începe să se faca maro. Se lasa sa se raceasca înainte de a taia în patrate. Rezulta 16 porţii.