contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateuri Si Varza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu am mari retete, doar mari chefuri conform cu cele avute pin frigider, asa ca pateurile erau musai.

Slide1

Am avut resturi din diverse branzeturi, telemea, de Ineu, burduf si niste cas afumat plus nitica Philadelphia si crema Hochland. Am mai omogenizat cu niste smantana si un ou, api am facut pateuri dupa metoda cea mai simpla, foaie dedesubt, umplutura, foaie deasupra, uns cu ou, presarat cu za’atar (pentru ca mai am), apoi portionat si copt, tzaka paka.

Slide2

Nu pot sa va zic ca nu sunt bune cu niste kefir rece alaturi. Si se fac si foarte rapid, metoda asta am vazut-o la Stella la niste pateuri cu ceva rosii in ele, e cea mai misto.

Slide3

As fi umplut pateuri si cu varza, dar am avut prea multa umplutura de branza, asa ca varza a ramas cum am facut-o, anume calita cu putin kaizer, ulei, rosii, piper, sare, boia, foaie de dafin, scazuta la cuptor. Portia din poza e mica si pare varza taiata mare, dar nu este.

Slide4

Oricum ar fi nu reusesc neam sa fac mancarea grasa si sarata ca neamurile mele de la mare, nu stiu de ce, nu imi vine sa pun o tona de grasime, sare si prajeli, deci e mai light asa varza. Si, daca nu a beneficiat de pateuri, pentru ca aveam chef de taitei cu varza, dar si de ceva chinezesc, pentru ca voiam sa vaz cum se comporta un nou wok mistocut si micut, am scos la bataie astea:

Slide5

Am amestecat taitei opariti (fara prafurile din plicul lor) cu varza calita, am pus totul in ulei de arahide, am adaugat sos de soia si un ou (sa vad daca lipeste wokuletzul, lipeste) si la final de tot am pus si ulei de susan.

Slide6

Poate ca nu arata cine stie ce, dar e cu certitudine ce am avut chef.

Slide7

Varza rulz.

rororo