Pateuri Sarate
Sursa Pateuri sarate
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pe post de aperitive, gustari sau chiar desert reteta de pateuri sarate este foarte usoara si rapida. Nu va trebuie decat:
- un pachet aluat foietaj decongelat (nici intr-un caz la microunde)
- 1 ou
- 100 gr feta sau telemea de vaca
- 50 gr cascaval ras
- o lingura mare margarina
- 30 ml frisca lichida
Se amesteca jumatate din oul batut, feta, cascavalul, margarina si frisca pana obtineti o pasta omogena vascoasa. Se intinde foaia de aluat care se taie patratele. Se pune cate o lingurita de umplutura pe fiecare patratel si se inchide prin presare cu o furculita. Se ung cu restul de ou batut, se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptor la foc moderat timp de 30-40 minute. Pofta buna!