contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateuri Cu Praz Si Telemea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Incercarea moarte n-are, ia sa vedem daca se blocheaza, daca ati stii cum scriu, urc repede poze pe asta care are softul aparatului, inchid, deschid de pe ala care nu se blocheaza, ma chiombesc de imi sar capacele si ma chinui o ora la postare. Dar daca e musai, trebuie.

Slide7

Ideea a fost sa fie praz cu branza. Si za’atar. Si ajutorul bulgarilor de la Bella, cu foietajul lor cu tot.

Prazul? Urat saracul, de la Eugen. O sa radeti, dar putine pierderi de la prazul asta, doar cateva capete si foitele uscate, foarte economic asa, sa nu va feriti sa il luati ca nu e “proaspat” importat.

Slide2

Pe care l-am inabusit in putin ulei si vin roze de beciul nedomnesc de Salajean.

Slide3

Am ras juma’ de kil de telemea, am mai pus si un rest de branza Pilos (a la danish white) si za’atar. La ochi (si am ochi bun).

Slide4

Am amestecat totul, cratita batraneasca e buna la toate (mi-a ramas jumatate de compozitie, quiche zic eu sa fie ce ramane.

Slide5

Am taiat in bucati inegale inadins, sa vad daca pun prea mult, prea putin, ma rog, m-am destrabalat cu un mic experiment, oricum, de mancat s-a mancat tot, egal sau ba, asa ca iata un before and after.

Slide6

M-am laudat aiurea cu ochii, trebuia putin mai mult za’atar, dar nu prea ma lasa inima.

Slide1

Telemeaua a fost sarata binisor, dupa comuniunea cu prazul, nu s-a mai simtit deloc sarea. Combinatia e misto, misto, sa vedem cum o da in format de tarta. Tot cu foietaj, ca doar nu ma apuc acum sa fac faina prin bucatarie.

Slide8

E misto si cu burduf, Elena a incercat cu camembert, cica e buna (glumesc, am mancat si eu, normal ca e buna, dar nu e buget de brie). Deci praz + branza + za’atar + aluat = love.

rororo