Pateuri Cu Osanza
Sursa Pateuri cu osanza
articol scris de NELA blog undulcearomat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am hotarat sa fac pateuri cu osanza asa ca am inceput documentarea.Mi-a sarit in ochii reteta Miculinei si am zis sa o incerc pentru ca toate retele ei pe care le-am incercat eu,au fost o reusita. Reteta nu era cu osanza dar dupa ce am vorbit cu ea si m-a asigurat ca untul se poate inlocui cu osanza ,asa ca nimic nu ma mai retinea ,am trecut la treaba .Reteta Miculinei o gasiti aici,eu am facut mici modificari si binenteles am facut portie dubla.
400 gr faina
180 gr osanza
15 gr drojdie proaspata
aici e modificarea eu nu am pus lapte ci apa minerala rece 300 ml
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura otet
Umplutura :cascaval ,branza
2 galbenusuri pentru uns deasupra si putin lapte .
Drojdia se freaca cu zaharul si cu putina apa minerala.Osanza am amestecat-o cu o 1 lingura faina ,i-am dat o forma dreptunghiulara ,am impachetat-o intr-o folie si am lasat-o la rece.Faina ,drojdia ,apa minerala ,sarea si otetul se amesteca si se face o coca elastica .Se acopera coca cu o folie si se lasa la crescut 20-25 minute.Dupa dospire luam coca ,o intindem iar deasupra punem osanza care este dreptunghiulara ,coca se impatureste peste osanza .Se lasa la rece 30 de minute.Dupa 30 de minute se intinde o foaie si se impatureste in forma de plic si se da iar la rece 30 de minute.Coca se impatureste de 3 ori iar a treia ora se lasa la rece o ora .Ultima data se intinde coca de o grosime de 2-3 mm si taie patratele si se umple cu ce avem ,se ung pe desuprea cu galbenusul de ou diluat cu putin lapte ,se acopera cu folie si se lasa la crescut 30 de minute.Se coc la o temperatura de 200-210 grade.
Miculina multumesc mult ,au iesit foarte bune .Te pup dulce .
400 gr faina
180 gr osanza
15 gr drojdie proaspata
aici e modificarea eu nu am pus lapte ci apa minerala rece 300 ml
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura otet
Umplutura :cascaval ,branza
2 galbenusuri pentru uns deasupra si putin lapte .
Drojdia se freaca cu zaharul si cu putina apa minerala.Osanza am amestecat-o cu o 1 lingura faina ,i-am dat o forma dreptunghiulara ,am impachetat-o intr-o folie si am lasat-o la rece.Faina ,drojdia ,apa minerala ,sarea si otetul se amesteca si se face o coca elastica .Se acopera coca cu o folie si se lasa la crescut 20-25 minute.Dupa dospire luam coca ,o intindem iar deasupra punem osanza care este dreptunghiulara ,coca se impatureste peste osanza .Se lasa la rece 30 de minute.Dupa 30 de minute se intinde o foaie si se impatureste in forma de plic si se da iar la rece 30 de minute.Coca se impatureste de 3 ori iar a treia ora se lasa la rece o ora .Ultima data se intinde coca de o grosime de 2-3 mm si taie patratele si se umple cu ce avem ,se ung pe desuprea cu galbenusul de ou diluat cu putin lapte ,se acopera cu folie si se lasa la crescut 30 de minute.Se coc la o temperatura de 200-210 grade.
Miculina multumesc mult ,au iesit foarte bune .Te pup dulce .