contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

"pateuri" Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ingrediente:
Aluat:
250 g faina
60 ml lapte
60 ml apa
1 lg ulei
1 ou
5 g drojdie uscata
1 lingurita sare
Umplutura:
250 g ciuperci
1 ceapa mica
Sare,piper
Ulei
+
1 galbenus
1 lg lapte
Mod de preparare:
Umplutura:
Ceapa tocata se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile tocate. Se calesc putin impreuna,apoi se adauga 100-150 ml apa. Se fierb impreuna pana scade apa. Se condimenteaza.
Aluat:
Manual:
Intr-un castron mare se pune faina amestecata cu drojdia si sarea.; in mijloc se face o adancitura si se toarna apa si laptele caldut. Se framanta un aluat neted care se lasa la loc cald pana isi dubleaza volumul.
La masina de paine:
Se pun ingredientele lichide si sarea,apoi faina si drojdia. Se porneste masina pe programul de framantare + dospire.
Aluatul dospit se imparte in 5 bile. Fiecare bila se intinde intr-un cerc,pe jumatate se pune o lingura din umplutura, apoi se impatureste ca in imaginile de mai jos.
Pateurile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se se lasa 20 minute intr-un loc cald,
apoi se ung cu galbenus de ou “desfacut” in lapte. Se coc 25-30 minute, la temperatura medie,pe treapta cea mai inalta.




Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com