Pateuri Cu Cascaval
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Sau placinta, sau ce o fi, oricum e din seria RRR.
Aveam niste cascaval care trebuia “impins” ca sa nu o ia din loc. Si m-am indurat sa pun si cate o manuta din cele bune, rase, alea impinse cu bunavoie, primite de la mosu’.
Le-am amestecat pe toate cu putina smantana grasa si ou batut si le-am indesat intre doua foi.
Foietajul l-am facut clasic, cu unt … e hai ca nu mai fac misto, normal ca l-am luat de la coltul blocului, Bella.
Pe deasupra am pus ou batut cu smantana si ceapa.
Am presarat sumac si za’atar (si nu am facut deloc rau).
Inainte:
Aluatul de la Bella, de la o vreme, daca nu e complet dezghetat se rupe el fasii, cum a fost impachetat industrial, asa ca e usor de portionat.
Nu am rezistat sa ma frig cu o bucata fierbinte, misto de tot.
Dar rece e super, cum zicem noi, de ciuguleala. Se aseaza bine cascavalul ala topit si merge cu un vin alb, fie el si demisec.
Iar alegerea de a combina ceapa cu za’atar si sumac pe crusta nu e rea de loc.
E, nu a fost reteta, pai nu a fost, e despre reciclare si e vacanta!
rororo