contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateuri Cu Carne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Tata nu este nici pe departe vreun bucatar priceput, dar sunt momente in care devine de neoprit in bucatarie! Cred ca este sub efectul cumulativ al unor emisiuni de bucatarie la care se uita, pentru ca in rest, el face doar clatite, mamaliga si oua ochiuri.

Intr-o dupa-amiaza linistita de iarna, tata si-a propus sa faca pateuri umplute cu carne la cuptor, asa ca, aveam n-aveam chef de pateuri, am facut impreuna cu el pateuri cu carne, un pic picante, recunosc, dar bune de te lingi pe degete!

Dificultate-simplu
Timp-40min
Cost-mediu






Ingrediente

  • 2 morcovi medii
  • 1 albitura tanara
  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 500g carne tocata-eu am folosit amstec de porc si vita
  • 1 lingura plina de seminte de susan
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 70ml vin bun
  • Sare de mare
  • Piper proaspat macinat
  • Oregano sau cimbru
  • Fulgi de ardei iute sau boia iute-asta daca preferi putin picant
  • 1 ou
  • 1 pachet de foitaj-eu am folosit foitajul bella


Mod de preparare


Aluatul va sta a rece pana in momentul folosirii, iar primul pas este pregatirea umpluturii.



Cureti legumele si dai morcovii si albitura pe razatoarea mica. Cureti si tai marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o tigaie suficient de mare pui uleiul, legumele, ceapa, usturoiul si carnea tocata.



 Cu ajutorul unei linguri de lemnsau silicon, amesteci tot timpul pana se caleste bine carnea si legumele, fara a le arde.





Cand scade tot lichidul din tigaie se adauga vinul, condimetele si se pune iar pe foc mic pana se evapora din nou tot lichidul.



Condimentele se pun dupa gust si in acest moment poti gusta linistita din compozitie, asa ca poti ajusta unele ingrediente dupa gustul tau, nu dupa reteta mea.




Eu am adaugat o lingura plina de seminte de susan pe care le-m calit cu restul compozitiei pentru un plus de gust, dar nu este obligatoriu sa le pui, desi combinatia este foarte buna.



Lasi la racit compozitia umpluturii si incepi sa pregatesti aluatul.



Aluatul se portioneaza in functie de forma finala a pateului. Pot fi triunghiulare, rotunde, dreptunghiulare pateurile tale cu carne.



Pentru ca in pachet sunt 2 foi, le-am asezat pur si simplu una peste alta si le-am taiat astfel incat sa iasa 12 pateuri.

Am pus umplutura cu ajutorul unei linguri, am pensulat marginile cu ou batut pentru a fi sigura ca pateurile vor ramane lipite si am adaugat foaia superioara, presand cu furculita maginile.



Am  pensulat ou batut si pe suprafata pateurilor-”ca sa le facem o fata” cum zice mamaie- asa ca am presarat pt decor seminte de susan.





Am pus pateurile pe foaie de copt, in cuptorul cald. Tii la foc mediu-mic pateurile aprox 20 de min pana le vezi umflate si rumenite a auriu.




Tips

Sunt foarte bune calde, eventual alaturate unui vin bun sau, varianta pentru copii-iaurt de baut. Sunt perfecte pentru pachet, pentru ca sunt foarte bune si reincalzite la microunde.