contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateuri Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Incepem cu motivatia: de terminat un iaurt, niste branza foarte sarata si niste smantana; cumparat unt, primit trei siliconase mici si moi ca o putza de cowboy; aluat prost de foietaj de ucis, ca doar nu era sa il arunc. Rezultat (va dau si reteta):

Slide1

Dar pentru a putea da peste nas si de acum incolo celor care bazaie ca in februarie e iarna, poze cu starea vremii, respectiv gelato din copilarie:

Slide5

Slide4

Acum sa va zic despre pateuri, in formele alea de briose facute pentru ca aluatul era deja dezghetat si se comporta precum o guma de mestecat, pas de a mai face ceva clasic, asa ca le-am insirat cum mi-a iesit in cosulete. Leam umplut cu amestec de branza sarata, smantana, ou, iaurt si gris (nu mult, cat sa nu curga compozitia).

Chestia a iesit misto, sincer.

Slide2

Am uns pe deasupra cu ou, am presarat sare neagra de Cipru si amestec de coaja de lamaie cu rozmarin, mi s-a parut ca merge si a mers.

Mi-a ramas nitel aluat pe care (nu, nu l-am baut) l-am facut bastonase de pus la cutia de ciuguleli.

A, pe bastonase am pus si marar, da.

Slide3

Sunt misto formele de briose de silicon, vezi, ca daca nu imi trebuia unt nu aveam. Asta e tot. Grisul in compozitia de branza pentru pateuri e misto dupa parerea mea, nu e de economie, chiar imi place.

rororo