Pateuri Cu Branza
Sursa Pateuri cu branza
articol scris de v-retete.blogspot.co blog v-retete.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta asta o am de la nasa mea careia ii multumesc foarte mult pentru ea, este o reteta care mi-a iesit din prima de cand mi-a explicat cum sa fac, multumesc foarte mult nasa pentru reteta.
Ingrediente:
ou
1 lingura otet
3 linguri apa minerala
faina cat cuprinde
Crema pentr uns foaia:
1 pachet margarina
1 cana faina
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron oul, se adauga lingura de otet, apa minerala,
Apoi faina si se framanta un aluat omogen.
Se intinde o foaie nici prea subtire dar nici groasa.
Margarina se amesteca bine cu faina.
Pana rezulta o pasta mai grosuta.
Se pune din pasta de margarina doar jumatate din pasta (cealalta jumatate o punem a doua oara) pe foaie.
Si apoi se intinde cu o lingura sau spatula pe toata foaia.
Si incepem sa o impaturim, aici las pozele sa vb in locul meu.
Se pune pe o farfurie si se da la frigider pentru 30 minute.
Dupa 30 de minute scoate foaia din frigider o intindem si o ungem cu jumatatea de pasta ramasa.
O impaturim la fel si o mai lasam 30 de minute in frigider.
Dupa cele 30 de minute scoatem foaia si o punem pe o masa tapetata cu faina
Si intindem cat putem de subtire dar nu foarte.
Taiem patratele potrivite sau depinde cat vrem sa ne iasa de mari pateurile.
Amestecam telemea de vaca cu un ou.Si punem pe fiecare patratel la margine din compozitia de telemea.
Cealalta parte fara telemea se aduce peste partea cu telemea si se pun in tava neunsa cu nimic.
Deasupra se pot unge cu ou batut, eu am uitat sa le mai ung.
Se da la cuptorul preincalzit dinainte 15-20 de minute, pana se auresc frumos.
Si astea sunt minunatele mele pateuri, foaiel sunt exact ca cele cumparate din comert, o bunatate.
Va doresc pofta buna.