contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateuri Cu Branza Sarata

articol scris de cegatesc blog cegatesc.eu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Proces tehnologic:

0. Se face aluatul amestecand cu mana toate ingredientele. O sa iasa un aluat placut, dupa numai 2-3 minute de framantat. Se acopera bila de aluat cu folie si se da la frigider (eu am lasat-o 30 de minute, recomandarea oficiala e de 1 ora)

1. Dupa o jumatate de ora incingeti cuptorul la 180 de grade

2. Se prepara compozitia din 1 ou, branza telemea, branza de vaci, piper. Eu chimen nu am pus in compozitia asta ci am pus doar in cateva, ca nu stiam cum va reactiona cel mic, dar daca va place il puteti amesteca direct aici

 

aluatul compozitiacompozitia-final

 

3. Se imparte aluatul in doua

4. Se intinde fiecare bucata de aluat si se ruleaza

 

 

5. Se intinde din nou fiecare rulou, astfel incat sa se obtina cate un dreptunghi. Le-am ajustat dupa aceea marginile, sa fie drepte

6. Am pus compozitie pe primul dreptunghi, cam 2 lingurite de pateu

7. Am acoperit cu celalalt dreptunghi de aluat si am taiat pateurile. Am lipit cele doua foi de aluat presand cu o furculita pe margini

8. Trebuia sa repet operatiunea cu aluatul ramas de la ajustari dar a trebuit sa ma grabesc, asa ca am mai facut un “carnacior” de pateu

 

 

9. Le-am uns cu ou, presarat cu chimen si dat la cuptor pentru 30 de minute, timp in care le-am tot verificat sa nu se arda pe fund (asta e nota personala pe care o da cuptorul meu :( ). Au fost devorate la propriu impreuna cu iaurt.

 

 

Saratele cu branza sarata

 

 

Concluzie:

Astfel de pateuri am tot facut si o sa mai fac. Chiar daca aluatul este departe de ruda lui nobila, aluatul frantuzesc, nu m-a dezamgeste niciodata prin gust sau comportament in cuptor. As putea spune ca il prefer in detrimentul celui frantuzesc, mai ales pentru astfel de combinatii.

 

 

 

Reteta recomandata de www.cegatesc.eu