Pateuri Cu Brânză Sărată și Mărar
articol scris de radu_mailat blog bucatarialuiradumailat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pateurile cu brânză sărată sunt o delicatesă pe care cei mai mulți dintre noi, din comoditate sau din teamă, preferăm să o cumpărăm de la cofetărie/patiserie mai degrabă decât să o preparăm acasă. În realitate, însă, pateurile sunt foarte ușor de făcut și, în plus, nici nu sunt foarte scumpe.
Pentru 12 bucăți, aveți nevoie de un pachet de aluat foietaj, 2 ouă, 250 grame brânză de vaci, 100 grame brânză de oaie, 1/2 legătură mărar, sare, chimen (sau susan, mac etc).
Lăsați aluatul să se dezghețe la temperatura camerei, întindeți-l și tăiați 12 dreptunghiuri.
Amestecați brânzele, 1 ou și mărarul, apoi adăugați sare dacă mai este nevoie.
Puneți câte o lingură din acest amestec pe fiecare dreptunghi de aluat. Oul rămas îl bateți ușor și ungeți cu el marginile aluatului. Împăturiți și presați bine marginile cu degetele sau cu o furculiță.
Puneți pateurile în tava tapetată cu hârtie de copt, ungeți-le cu ou bătut și presărați deasupra chimen (sau susan sau mac, după preferințe). Dați la cuptorul încins bine în prealabil, pentru circa 10 minute, până prind o crustă aurie.